Healthy Crock Pot Recept: Corn, Summer Squash och Yellow Bell Peppers med Basil

Den soliga färgen och smaken i detta hälsosamma crockpotrecept ger en känsla av sommar, även när den är beredd på vinterens död. De flesta tycker om en långsam spis som en matlagningsmetod som är bäst att använda under vintermånaderna för grytor och roster, men de är också bra för matlagning på varma sommardagar. Med en långsam spis på sommaren kan du laga kött eller grönsaker utan att behöva slå på ugnen och värma upp ditt kök.

Även om den kokas i en långsam spis, slutar grönsakerna i detta recept inte alltför mjukt och grusigt. Medan vissa långa kokar recept som innehåller grönsaker rekommenderar att laga dem i förväg för att minska vätskan i dem, det är inte nödvändigt för detta recept. Dessa grönsaker kommer att vara ömma, men behåller fortfarande sin struktur och mycket smak.

Servera denna blandning av majs, gul squash och gul paprika som en sidovägg eller som huvudrätt över pasta med rakad parmesanost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera majs, paprika, gul squash, lök och vitlök i långsam spis med olivolja, salt och peppar.
  2. Rör om alla ingredienser väl och laga högt i 2 timmar. Motstå frestelsen att fortsätta kontrollera det innan det är klart; långsamma kokar är bäst kvar medan de lagar mat. Varje gång du lyfter locket ökar du tillagningstiden.
  3. Innan du serverar, föredrar du med färsk basilika eller andra örter eller kryddor (torkad basilika är också OK, men du kanske behöver använda mer för att få tillräckligt med smak). För att göra en spicier mängd av denna maträtt, kan du ersätta basilikan med kummin för en mer latinsk smak, eller använd curry för en sötare smak som framkallar indisk mat. Vad du än gör, vänta tills matlagningen är nästan färdig; om du lägger till kryddor och örter för tidigt till en långsam kokrätter, kan deras smak blekna och bli dulled under den långa matlagningsprocessen.
  1. Servera över pasta med rakad parmesanost eller tjäna som en grönsakssnitt. Kan serveras varmt eller vid rumstemperatur. Andra bra ackompanjemang för denna maträtt inkluderar basmati ris, naanbröd, nudlar eller ett fint crusty italienskt bröd.