Classic Kosher Potato Kugel Recept (Parve)

Detta kosherrecept för mjölkfri (parve) potatiskugel gjord med potatis, lök och ägg är en klassiker. Det kan ätas med kött eller mjölkmåltid. Potatiskugel, som ibland kallas potatispudding, är en stapel Shabbat och semesterrätt i östeuropeisk (Ashkenazi) judisk matlagning.

De bästa potatiskuglarna är mjuka på insidan, krispiga på utsidan och gör den perfekta bordsskivan för stekt kyckling eller brisket. Det finns massor av läckra variationer på den klassiska potatiskugeln , varav några inkluderar morötter, zucchini, vitlök eller en mängd andra grönsaker. Men för många människor slår ingenting på en kugel som den här bara med potatis, lök och ägg. Rent vegetariska alternativ är också lätta !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F (200 C). Olja en 13x9x2-tums bakfat.
  2. Använd en box rivare eller matberedare försedd med en strimlad skiva, måste du grovt grilla potatis och lök. Låt stå i 3 till 5 minuter. Placera i en kolsyrare eller rengör tehandduk och kläm ut eventuell överskottsvätska.
  3. I en stor skål, slå ihop ägg, olja, mjöl, salt och peppar. Avsätta.
  4. Tillsätt riven potatis och lök till äggmjölblandningen. Blanda med en stor sked tills det är smidigt.
  1. Häll kugel smeten i den tillagade bakfatet och släta toppen med en spatel.
  2. Baka kugeln, avtäckt, i den uppvärmda ugnen i 1 timme, eller tills den är guldbrun på toppen. När kugeln är klar ska en kniv som sitter i mitten komma ren ut.
  3. Placera bakfatet på ett stativ för att kyla lite innan det skärs i kvadrater för att servera. Servera med en gräddfil och sprinkla med gräslök om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 134
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 849 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)