Hur man bäst lagrar och fryser köttfärs för optimal smak

Spara tid genom att göra köttfärs före eller frysta rester

Meatloaf är en äkta favorit, en idealisk maträtt för familjen middagar och mysiga möten. Det är också den perfekta måltiden för att göra framåt - eller göra dubbelt receptet och frysa så det är klart att gå på en upptagen natt. Köttfärsblandningen kan kombineras, formas till en loaf och frysta innan den lagas. Du kan också baka köttfärgen och sedan frysa den hela för att äta senare.

Kylande köttfärs

Även om en lite ödmjuk maträtt, kan köttfärs ta lite tid att förbereda sig.

Om du har tid idag att laga mat men inte planerar att äta köttfärgen till imorgon, kan du placera den okokta köttfärgen i kylskåpet över natten. Faktum är att vissa kockar tror att detta förbättrar smaken hos den färdiga maträtten. Var noga med att sätta in eller täcka tätt före kylning. Om du hellre vill baka köttfärgen före tiden, se till att du kyler den helt innan du lägger i kylskåpet. Köttlöket ska bakas och ätas inom en dag eller två.

Frys Meatloaf

Om du inte planerar att äta köttfärs på nästa dag eller så, vill du placera köttloven i frysen tills den är färdig att använda. Följ receptet för att blanda ingredienserna och formas till en loaf, lägg sedan väldigt bra med plastfolie och placera i en lufttät fryspås. Rå köttfärs bör vara i sex månader i frysen.

En sak att vara medveten om är emellertid om köttet frystes innan du gjorde det i köttfärgen - beroende på hur det avfrostas kommer det att avgöra om det är säkert att återfria eller ej.

Fryst kött som tinas i kylskåpet är ok att återfria, enligt USDA. Om köttet tidigare varit fryst och du inte är säker på hur köttet hanterades, kan du vilja spela det säkert och baka köttfärgen innan du fryser den. Låt det svalna till rumstemperatur innan du förpackar i folie; Placera sedan i en förseglad plastpåse och förvara i frysen upp till sex månader.

Bakning Fryst Meatloaf

När du planerar att laga den frysta råa köttfärgen, är det bäst att ta ur frysen och placera i kylskåpet natten innan för att tina. Baka sedan enligt anvisningarna i receptet. Om du inte hade föreställningen, använd helt enkelt den temperatur som krävdes i receptet, men bakt köttfärgen 1 1/2 till 2 gånger längre än den riktas. Kontrollera alltid för doneness med en kötttermometer - den ska läsa 160 till 165 F.

Om den frysta köttfärgen redan är kokad, ta bort omslaget och sätt i ugnen för att återuppvärma. Det tar ungefär 1 1/2 timme vid 350 F (se till att mitten av loaf läser 160 F på köttermometer).

Använda Meatloaf Leftovers

Om du befinner dig med för mycket rester köttfärs Det finns många intressanta sätt att servera denna maträtt. Naturligtvis är den bästa användningen för kvarvarande köttfärs smörgåsar, men du kan även använda rester genom att smula bitar kokt köttfärs till chili eller blanda den i en sås serverad över pasta eller ris. Leftover meatloaf är också en naturlig som ett fyllmedel i grytor som kallar för nötkött.

Och när det gäller kvarstår köttfärs, tänk små! Små kvadrater av köttfärs gör en stor kall aptitretare-plats på senap- flätade cocktailbröd och topp med skivade oliver eller ditt val av kryddor.

För en varm aptitretare, rostade cocktailbröd först, topp med pepparrotsås , köttfärs och riven ost. Värm sedan snabbt i en het ugn.

Matar den bästa köttfärgen

Köttfärsfoder är en av de recept som kan tyckas vara en icke-brainer, men det är också typ av recept som kan vara blött eller torrt om inte vissa ingredienser ingår och temperaturen och tiden i ugnen är korrekta. Med några tips och tips på matlagning blir köttfärs så enkelt som själva maträtten.

Det finns en myriad av köttfärs recept, från standard till gourmet och skaldjur till vegetarisk. Du kan bli glatt överraskad när du ersätter andra livsmedel för det typiska nötköttet . Tänk bara på dina favoritkombinationer av vanliga rätter och låt din fantasi ta kontrollexperiment med olika fyllmedel, örter och kryddor för att göra en ho-hum meatloaf bli stjärnan på middagsbordet.