Japanska Sakura Matcha Kit Kat Review

Tillverkarens webbplats

Sakura Matcha Kit Kats är i allmänhet endast tillgängliga under våren i Japan. Om du älskar körsbärsblom, grönt te och vit choklad, och du har någonsin tillgång till dessa sällsynta godsaker, borde du definitivt prova dem! Medan Sakura Matcha Kit Kats är lättare i matcha grönt te än de är på sakura (körsbärsblom), är de en unik tebit på egen hand eller ihop med nyckad whisked matcha .

Förpackning & Utseende

Sakura Matcha Kit Kats är förpackade i en glansig spånskrin, dekorerad med bilder av flytande körsbärsblommor och en skummig skål Matcha. På baksidan finns det plats för presentgivare att skriva ett tackbrev. Inuti lådan finns två chokladstänger, var och en inslagna i ett folieomslag som skiftar från våren grön till vit till laxrosa. Den röda Kit Kat-logotypen är emblazoned över omslaget.

Stavarna i sig är "tvåfinger" -stänger, den traditionella Kit Kat-storleken som sedan dess har ersatts med "fyrfinger" -stänger här i USA. De är en dämpad vårgrön färg.

Arom och smak

Doften av Sakura Matcha Kit Kats är mindre matcha-tung än doften av vanliga Matcha Kit Kats. Det är också ganska blommigt.

Smaken är ett starkt sockerbalans (vit choklad och sakura sötma), krydda ( vitpeppar och kanel ) och grön (ekblad, matcha och nyskäriga vårblommor).

Även om det är ganska söt kan jag säkert säga att det är den mest sofistikerade Kit Kat jag någonsin har ätit.

Övergripande yttrande

Sakura Matcha Kit Kats är förmodligen en liten avantgarde för din genomsnittliga godisbar konsument, men för äventyrliga ätare och Kit Kat aficionados är de en riktig behandling. Sakura Kit Kats är ett måste-försök om du älskar kirsebärblommigsmakade livsmedel eller ovanliga japanska Kit Kats (Wasabi Kit Kat, någon?).

Tillverkarens webbplats