Classic Peanut Blossom Cookies

Det är intressant hur populära recept reser. En variation av dessa kakor var ursprungligen en Pillsbury Bake-Off-vinnare på 1960-talet, men jag har sett receptet i cookbooks från Hersheys till Betty Crocker i kyrkböcker.

Försök minska mjölet så att kakorna är mer anbud. Ett kylningssteg gör att kakorna är mjuka, och kompenserar för mindre mjöl.

Visste du att Hersheys nu säljer oöppnade kyssar förpackade för bakning, så du behöver inte ta bort alla små choklad?

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Ta bort omslag från choklad.

2. Smör smör och jordnötssmör i stor skål tills den är väl blandad. Tillsätt 1/3 kopp socker och brunt socker ; slå tills ljus och fluffigt.

3. Lägg till ägg, mjölk och vanilj; slå bra.

4. Rör ihop mjöl (var noga med att mäta mjölet korrekt ), natron och salt; gradvis slog i jordnötssmörblandning. Täck hårt och kyla i 4-8 timmar i kylskåpet.

5. Förvärm ugnen till 375 F.

6. Form degen i 1-tums bollar. Rulla i råsocker; placera på ungreased cookie sheet.

7. Baka 8 till 10 minuter eller tills det är lättbrunet. Tryck omedelbart en chokladbit i mitten av varje kaka; kakan kommer att spricka något runt kanterna. Låt stå på kakorna i 3-4 minuter, ta sedan bort från kakan till korgstången. Kyl helt.

8. För att frysa, forma deg i bollar, men rulla inte i socker. Placera på vaxpappersfodrade kakor och frysa tills det är fast . Packa in i hårdhåliga frysbehållare; etiketten och frysa upp till 3 månader. För att baka, rulla frusen deg till socker, baka sedan enligt anvisningarna, tillsätt 3-6 minuter till bakningstiden .

Obs: proportionerna och mängderna av ingredienser i detta recept är korrekta. Kom ihåg, tsk. står för tesked, INTE matsked. Det betyder en mät tesked, inte en kaffesked eller en soppsked.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 85 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)