Italiensk stil Vegetarisk ris och bönor (Glutenfri, Vegan)

Letar du efter det perfekta snabba och enkla sättet att laga cannellini bönor och ris eller någon annan typ av vita bönor och ris? Här är ett enkelt italienskt inspirerat sätt.

Med bara fem ingredienser kan du servera denna enkla vegetariska ris och bönorrätt med italienska kryddor som en sida, eller tillsätt lite sautad tofu eller seitan för att göra det till en huvudmåltid. Allt du behöver det en burk tomater, en burk bönor, lite omedelbar ris (eller du kan använda kvarvarande ris om du har lite till hands som du behöver använda), lite italiensk kryddor och ett streck salt och peppar, och du har själv en måltid.

Piska upp en grönsalladsalat eller sticka lite vitlöksbröd i ugnen för att göra det till en fullständig hälsosam vegetarisk middag så fort som möjligt, och naturligtvis är ris och bönor en häftning till någon som försöker äta billigt, vare sig du är vegetarian , vegan eller inte!

Denna italienska vita bönor och risrecept är vegetarian, vegan och helt glutenfri.

Recept med tillstånd av Bush's® Beans.

Letar du efter fler vegetariska risrecept? Du hittar många fler vegetariska risrecept här på TheSpruce, inklusive asiatisk rissallad , vegetabiliskt ris , curried ris , eller kanske det är några vegetariska risotto recept eller vegetariska spanska ris paella recept du är ute efter, eller om du " laga mat på en budget och letar efter fler sätt att göra ris och bönor, här är 8 fullständigt icke-tråkiga sätt att göra ris och bönor, inklusive brunt ris med ananas, kubanskt svart ris och bönor, ris soppa och mycket mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg de tärnade tomaterna och deras saft, de stora norra bönorna eller cannellini bönorna (dränerade och sköljda), omedelbar ris (eller du kan även använda överblivet förkokt ris) okokt i en mellanskål och krydda lätt med lite italiensk kryddor och lite havssalt eller koshersalt och färsk svartpeppar.
  2. Placera kastrullen över medelhög värme och låt koka i 3-4 minuter, omblandning ibland. Skålen görs när riset är kokt och bönorna och tomaten kokas igenom. Det kommer fortfarande att finnas lite fuktighet, av vilka några avdunstar när disken svalnar något.
  1. Smak och justera kryddor till smak. Lägg lite mer havsalt eller kanske till och med kryddat salt, eller lägg av det med näringsjäst eller en annan vegansk parmesanostsättning (eller server bara med parmesanost om du och din familj inte äter fullt vegan). Njut av!

Gilla detta recept? Då kommer du att älska 7 spännande sätt att göra ris och bönor .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 485
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 93 mg
kolhydrater 93 g
Kostfiber 21 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)