Gammeldags Glutenfri Äppelpaj

Ikonisk äppelpaj, med sin smöriga fläckiga guldbruna skorpe och varm, kryddad, ömtartad och söt fyllning, är en höst efterrättstapel. De som har en glutenfri diet behöver inte missa med det här läckra glutenfria anpassade receptet.

Fyllningen för vårt äppelpajrecept är en glutenfri version av en underbar klassisk äppeltoppfyllning som visas i Farm Journal's Complete Pie Cookbook.

Redigerad juli 2016 av Stephanie Kirkos

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 425 F.
 2. Använd en 9-tums pajplatta.
 3. Förbered ett recept av Glutenfri Pie Crust. Detta recept ger tillräckligt med deg för en 2-skorpa 9-tums paj. Om du gör en paj som kräver en skorpa fryser du bara den 2: a skorpan för en framtida paj.
 4. Line 9-tums pajplatta med en av de beredda glutenfria tårtskorporna.
 5. Kombinera socker, sött rismjöl ELLER tapiokastärkelse, kanel, muskotnöt och salt i en stor skål och använd en visp för att blanda ingredienser.
 1. Lägg till skivade äpplen och försiktigt täcka äpplen med sockerblandning.
 2. Häll äpplen i degfodrad tallrik och fördela dem jämnt.
 3. Dot toppen av äpplen med kubad smör.
 4. Placera den andra beredda skorpan över toppen av äpplen. Pressa kanter för att försegla deg och använd din favoritmetod för att flöjda kanterna (pressas med gaffeltarmar, etc.). Skär eller peka flera små öppningar i toppen av pajskorpan.
 5. Baka i 50-60 minuter tills topp är guldbrun och äpplen är ömma.
 6. Kontrollera ofta. Om kanterna brinner för snabbt, placera en remsa av folie runt kanten för att förhindra bränning.
 7. Låt kakan svalna i flera minuter innan du skär.


Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 129
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 50 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)