Vegetarisk / Vegan smutsigt ris - En Cajun-stil recept

Vem behöver kött för att göra en smakrik risrätt? Ja, du kan till och med göra en allvarlig "smutsig ris" maträtt utan kött! Så länge du har selleri, paprika och lök, har du gott om smak! Detta recept på vegetariskt och veganskt smutsigt ris och bönor är gjord med brunt ris istället för vanligt vitt ris, njurbönor, selleri, vitlök, grön paprika, Cajun krydda och timjan. Prova det för ett hälsosamt och budgetvänligt brunt ris och rött bönorrecept - perfekt för vegetarianer och veganer på en budget eller för alla som bara letar efter en enkel, näringsrik och fyllig köttfri måltid för att mata familjen snabbt.

Om du gillar att laga upp ris och bönor, kolla in dessa åtta kreativa sätt att göra ris och bönor , eller kolla in enklare vegetariska köttfria middagsideer .

Detta vegetariska och veganska smutsiga risrecept är också kolesterolfritt, lågt kaloriinnehåll, lågt fett och helt glutenfritt, och det är ett utmärkt sätt att använda upp lite kvarvarande ris .

Bläddra ner för mer vegetarisk ris och bönor recept att prova.

Recept och foto med tillstånd av Bush's® Beans.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme och tillsätt sedan lök, grön paprika, selleri, vitlök, Cajun krydda och timjan. Låt värmas, omrör i ungefär fyra till fem minuter.
  2. Rör sedan in de röda njurbönorna och grönsaksbuljongen, kombinera väl, rör om i det kokta eller bakre bruna riset.
  3. Täck pannan och minska värmen till låg. Låt allt laga mat i minst tio minuter, omblandning ibland. Du kan behöva lägga lite mer flytande, så kontrollera att riset inte brinner.
  1. Ta bort riset från värme och lägg i de skivade gröna lökarna och krydda väl med salt och peppar för att smaka på. Jag rekommenderar havssalt eller kosher salt och fräsch svartpeppar. Servera omedelbart samtidigt som det är trevligt och varmt!

Gör 8 portioner som sidovägg eller räkna med 6 om du ska betjäna detta som en entree.

Betjäningsförslag:
För en fullständig Cajun-inspirerad köttfri måltid, servera detta smutsiga bruna ris och bönor med en sida av sydlig-stil collard greener, eller torka av ditt smutsiga ris med lite bakad eller grillad tofu . Denna lätta svarta tofu skulle vara ett trevligt komplement till att runda ut din måltid.

Näringsinformation, per portion:
Kalorier: 141
Totalt Fat 3g
Natrium 298 mg
Dietfibrer 5g
Protein 5g
Socker 2g
Kolesterol 0 mg

En måltid av ris och bönor är en enkel, budgetvänlig publik-pleaser, oavsett om du är vegetarian eller vegan. Här är några fler sätt att göra friska, billiga vegetariska och veganska måltider med ris och bönor:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 360
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 108 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 13 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)