Var kan man köpa Szechuan pepparkorn

Platser att köpa denna aromatiska Spice

Szechuan-köket skulle inte vara detsamma utan Szechuan "pepparkorn", som i själva verket inte är en peppar alls, men är den rosa-röda torkade ytterskalken av den kinesiska prickiga aska busken. Medan Szechuan pepparkorn har en ovanlig doft är den mest känd för den numbande, stickande känslan som det orsakar runt munnen när den ätas och är ofta införlivad i fem kryddpulver samt många kryddiga Szechuan-rätter.

I Förenta staterna förbjöds amerikanska livsmedels- och drogförvaltningen importen av Szechuan pepparkorn i nästan 40 år på grund av att det skulle kunna orsaka spridningen av en citruscancer, allvarligt skadliga citrusgrödor i Florida, Kalifornien och andra områden. Men Szechuan pepparkorn kunde hittas i hela landet mycket av denna tid; tjänstemän började på ett seriöst sätt fullfölja förbudet i början av 2000-talet.

I januari 2004 lyfte USA: s regering delvis förbudet mot import av Szechuan pepparkorn som hade värmebehandlats för att döda bakterierna. Ändå har många fortfarande problem med att hitta den här smärtsamma kryddan. Här är flera förslag på var du kan köpa Szechuan pepparkorn.

Asiatiska marknader

Medan de flesta asiatiska marknader bär Szechuan pepparkorn kan det fortfarande vara svårt att hitta. Problemet är att företag som säljer kryddan använder olika engelska namn på förpackningen. Några av dessa namn inkluderar torkad askas, dehydrerad stekad aska, torkad pepparkorn, blommapeper, indonesisk citronpeper och andra.

Det enklaste att göra är att fråga din matare för kryddan med sitt kinesiska (Mandarin) namn, Hua Jiao- de kommer att veta vad du letar efter (och huruvida de bär det). Under alla omständigheter är Szechuan pepparkorn lätt att känna igen. De särskiljande rosenröda fröskallarna säljs i klara plastpåsar tillsammans med stjärnanis och andra kinesiska kryddor och kryddor.

Kinesiska örtaffärer

Ett annat alternativ är att, om du är i Chinatown, stoppa vid den kinesiska örtbutiken, eftersom Szechuan pepparkorn används i traditionell kinesisk medicin. Till exempel är en av de bästa platserna att hitta Szechuan pepparkorn i San Francisco Chinatown San Francisco Herb Company.

Spice Stores

Medan du förmodligen inte har mycket tur att söka efter Szechuan pepparkorn på det lokala snabbköpet, bär det många kryddhandlare nu, under namnet Szechuan Peppercorn eller Szechuan Pepper. I USA är den mest kända kryddsaffären Penzeys Spices, en nationell kedja med över 50 tegelstenar och murbruk.

Exklusiv mataffär Dean & Deluca bär också Szechuan pepparkorn. De har 11 fysiska butiker på utvalda platser i USA, inklusive New York, Washington, DC, Napa Valley i Kalifornien, Charlotte, North Carolina och Kansas City.

Uppkopplad

Naturligtvis finns det alltid det praktiska alternativet att shoppa på Szechuan pepparkorn online. I USA skickar Penzeys fartyg till alla 50 stater, med förmånliga rabatter för order inom de angränsande USA. Internationell frakt är tillgänglig beroende på individuella tullbehov.

I Kanada kan Szechuan pepparkorn beställas online från Calgary-baserade Silk Road Spice Merchant.

Kontakta dem för information om amerikanska och internationella order.