Rompope Recept serverar mexikansk semester jubel

Rompope, en mexikansk semestercocktail som liknar eggnog, lånade sitt grundläggande recept från spanska äggstans, kallat ponche de huevo . Först förkroppsligas av nonner på 1700-talet i ett Puebla-kloster, en smak för rompopspridning i hela Mexiko, efter att nunnorna fullföljde receptet och började sälja den söta och doftande drinken. Som historien går tog en av systrarna det ursprungliga receptet, som hade en hemlig ingrediens, till graven med henne. Men om det finns något som saknas idag, verkar mexikanerna inte märka. Konsumtion av de krämiga dryckspinnarna runt jul och nyår, men det är också en passande drink för en födelsedagsskål eller tillsammans med efterrätt. Rompope kan serveras kyld, över is eller varm, beroende på säsong och din smak preferens. Du kan också öka eller minska mängden rom också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered mandlarna i en pasta i en matprocessor.
  2. Smörj mjölken, sockret och kanelstaven i en tungpanna tills dess sockret löses och mjölken värms igenom men koka inte. Ta av det från ugnen och låt det stå i 30 minuter.
  3. Piska mandelpastaen i mjölkblandningen.
  4. Slå äggulorna till gräddig, tillsätt sedan långsamt mjölkblandningen, rör omedelbart tills du har införlivat allt.
  1. Återställ panelen till ugnen och koka blandningen över låg värme, omrör hela tiden tills den tjocknar tillräckligt för att belägga baksidan av en sked, ca 8 till 10 minuter.
  2. Låt rompope svalna helt.
  3. Tillsätt romet och rör om det serveras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 585
Totalt fett 19 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 302 mg
Natrium 213 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 2 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)