Citronpudding

Den citrusa, färska smaken av citron gnister upp en mängd olika rätter - från kakor, kakor, pajer och puddingar till fransk toast och från grönsaker som gröna bönor, broccoli och sparris till grönsaksfrittatas, fläskrätter, kycklingförrätter och pastarätter . Lägg citron till salladsdressingar, majonnäs och brödsmulor för att gnista deras smaker.

Denna citronpudding är en sådan härlig behandling, på den söta sidan av citron. Lemonzest amps upp citrusy smak högre än bara juice skulle göra. Det är en lätt och snabb hemlagad efterrätt som är särskilt bra som en vårtidsmåltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka socker och majsstärk ihop i en mellanskockpanna.

  2. Vispa i mjölken tills den är välblandad.
  3. I en kopp eller liten skål, vispa ägget och separera äggula tills det är något slagen, vispa sedan äggen i mjölkblandningen i kastrullen.
  4. Sätt grytan över medelhög värme och koka, omrör hela tiden tills blandningen är tjock och bubblig.
  5. Avlägsna från värmen och rör om citronskal, citronsaft, smör och citronolja eller extrakt, om du använder den.
  1. Sätt pudding genom en sil och sked sedan in i individuella serveringskålar.
  2. Garnera med mint, citronskivor, blåbär, nonpareils eller vispad grädde, efter önskemål.

Hur man sätter citrusfrukter

Med hjälp av citronströskeln ger limes och apelsiner en intensiv smak till den maträtt du gör. Det finns flera sätt att göra denna matlagning och flera verktyg du kan använda.

Välj först det rätta verktyget. Ett mikroplan är ett specialverktyg som är bäst att använda om du vill ha fint riven zest att du ska blanda in i degen. En paringkniv eller grönsaksskalare kommer att ge dig större bitar av zest och fungera bra om det passar ditt syfte. Du behöver bara en citruszester för att skapa fina former som används för garnering.

Tvätta frukten noggrant, precis som du skulle om du skulle äta huden. Med något verktyg du använder, var noga med att undvika att klippa in i banan, precis under fruktens hud. Det är bittert smakande och inte ett bra komplement till någon maträtt.

Med ett mikroplan eller grönsaksskalare, använd ett litet tryck när du drar verktyget ner i frukten för att ta bort zest. Om du använder en paringskniv, skar försiktigt in i huden och skär mellan huden och pithen. Både peeler och kniv gör stora bitar av zest; Om du vill ha mindre, skär bara till önskad storlek. Om du använder en zester, dra bara ner den ner i frukten.

Mer citronerterter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 362
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 331 mg
Natrium 171 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 1 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)