Daal-Palak Ka Shorba Lentil- och Spenatsoppa Recept

Made from scratch med spenat och linser, daal-palak ka shorba soppa är smaskigt och seriöst bra för dig. Du kan få det när som helst på året, men det kommer verkligen att värma dig när vädret är kallt. Servera det med brödspinnar, knaprigt bröd eller ha det själv.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta moong daal och toor daal grundligt under rinnande vatten. Blöt dalen i tillräckligt varmt vatten för att täcka det i 20 minuter.
  2. Sätt dalen i en djup panna och tillsätt vatten - nivån ska vara tvåfinger siffror över toppen av dalen. Koka blandningen över medelvärme.
  3. Tillsätt gurkmeja pulver och ingefära och rör om. Koka tills dalen är mjuk nog för att mosa. Lägg till mer varmt vatten när du lagar mat, om så krävs, för att hålla konsistensen lik den som en tjock soppa.
  1. När dalen är kokad, tillsätt spenaten, krydda med salt till smak, rör om och minska värmen till låg.
  2. I en annan liten panna, värma ghee tills det är varmt och tillsätt kumminfrön. Stek ghee och frön tills de slutar sizzling, och tillsätt sedan torrröda chili, hackad vitlök och asafetida.
  3. Stek blandningen tills vitlök blir blekguld i färg. Lägg noga till denna ghee-kryddblandning (kallad "tadka" på hindi), till den kokta, simmering daal. Det kommer att sizzle och kan plaska så var försiktig.
  4. Tillsätt denna blandning till Daal-Spenatblandningen och rör om för att blanda.
  5. Blanda soppan för hand eller använd en matberedare för att blanda blandningen noggrant tills den har en jämn soppliknande konsistens.
  6. Sked soppan i stora soppkoppar eller skålar. Garnera med en klämma av lime eller citron och en tesked av grädde och servera soppan med brödsticks eller crusty bröd.

tips