Ett enkelt recept för Adrak Ki Chai - Ginger Tea

Börja dagen på rätt spår genom att använda detta recept för att göra en kopp adrak ki chai, en kryddig indisk version av gingerte. Även om kaffe är morgondryken av valet för det genomsnittliga amerikanska är te extremt populärt i hela Asien - från Kina till det indiska subkontinentet. Medan te i allmänhet innehåller en lägre mängd koffein än kaffe, har denna speciella typ te ett rykte för att återuppliva den svaga på grund av dess kryddainnehåll.

Detta recept på adrak ki chai sticker ut eftersom det är en hemlagad sammansättning. Använd den för att göra två koppar gott te eller dubbla ingredienserna för att göra en större mängd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra adrak ki chai-te, blandar du först mjölken och vattnet i en djup panna och kokar dem på en hög flamma. Du kan använda mager mjölk men fullkräm smakar bäst.
  2. När mjölk- och vattenblandningen börjar koka, måste du tillsätta ingefära, som ska riven i små bitar och minska värmen till låg låga eller simma. Du bör kunna hitta färsk ingefära i produktionen av de flesta livsmedelsbutiker
  1. När mjölken och vattenblandningen stiger till koka igen, måste du lägga till tebladen. Låt sedan blandningen stiga och stäng av flamman. Du vill inte offra smak här. Gå för starka te som assam, darjeeling, nilgiri eller ceylon för bästa smak. Om dessa teer inte är tillgängliga på din lokala mataffär, kan du prova att beställa dem online från specialtealhandlare.
  2. Efter uppvärmning av blandningen täcker du teet och låt det brygga i två minuter.
  3. Filtrera genom en sil. Lägg sedan till vilken mängd socker som passar din smak. Du kan också använda ett sockersubstitut, som honung eller agave. Försök sedan med den här läckra drycken, men kom ihåg att ta en snabb provningslip snarare än en stor smula för att se till att teet inte är för varmt och inte brinner dig.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 117
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 62 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)