Banan Datum Smoothie med ingefära och kardemumma

Innan vi går längre, har du frysta bananer i din frys? Vad menar du nej? Gå, frysa några omedelbart! Det är som startpaketet för smoothies, cocktails och glass shakes. Bara skalla dem, bryta ihop och kasta dem i en plastpåse. Det tar bara några sekunder att göra. Gå. Jag väntar.

Helt klar? Bananerna fryser nu litar jag på. Så låt oss prata om smoothies. Så populärt som de är här nu har yoghurtbaserade drycker varit en östlig stapel i århundraden. Det finns så många smakkombinationer att du nog kan gå länge utan att upprepa en smoothie. Och ja, de kan vara ett bra sätt att begrava gömda grönsaker, varför så många av dem är gröna . Inget fel med att kasta lite spenat eller kale in där men jag personligen gillar att äta mina grönsaker och jag gillar att smaka på alla ingredienser i mina smoothies.

Så låt oss bygga en läcker och hälsosam smoothie som är lika lätt att göra som bara dumpning ingredienser i en mixer och slå på strömbrytaren. Det är för de av oss som inte är helt helt vakna vid frukost och behöver ett enkelt alternativ som inte innebär ett stopp vid donutaffären.

Först borta, alla viktiga frysta bananer. Nästa, den grekiska yoghurten. Det behöver inte faktiskt vara grekisk stil, men det är ganska mycket det enda jag håller kvar i mitt hus. Tjock och osötad, och jag brukar välja mellanfettversionen, men någon kommer att fungera bra i en smoothie. Sedan behöver vi lite sötma. Honung är en stor naturlig sötningsmedel och vanlig i Mellanöstern köket. Men det är datum och jag föredrar dem här. De lägger till smak såväl som sötma och de hjälper till att hålla smoothie tjock.

Slutligen behöver vi smakämnen och jag gick med ingefära och kardemumma . Det tar inte mycket färsk ingefära för att få både smaken och den lilla sparken av värme och kardemumsparmerna smoothie så vackert. En snabb blitz i mixern och du har en hälsosam frukost som också är bärbar. Häll det bara i en flaska, ta ett strå och gå ut för att börja din dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg till den frusna banan, grekisk stil yoghurt, datum, ingefära, mjölk, kardemumma och salt till en mixer.
  2. Puree högt tills det är helt jämnt, häll i ett kyldt glas och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 459
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 243 mg
kolhydrater 99 g
Kostfiber 10 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)