Den härliga magi av rå honung

Vad är Raw Honey (och vad som gör det bättre!)

Öppna hörnskåpet i mitt kök och du kommer att hitta en härlig vision: när som helst finns det tre till sex krukar honung. Blackberry blossom honung, macadamia mutter honung, mindre specifika wildflower honung och mer kan hittas där, gömmer sig i mörkret och väntar på att jag ska sprida dem på toast.

De kommer från jordbruksmarknader eller vänner, men de delar en sak: de är råa. Till skillnad från storskalig kommersiell honung som är pastöriserad (dvs. uppvärmd) för att döda bakterier och förlänga hållbarheten, innehåller rå honung alla dess naturliga enzymer och smaker.

Varför köpa Raw Honey

Vissa människor ser stor import i hälsovinsterna av rå honung, hävdar att det tömmar eller till och med bota allergier. För mina pengar handlar det dock om smak och rå honung smakar mer, bra, som älskling än gör pasteuriserade versioner.

Tillägga att genom att söka ut rå honung som produceras i små satser istället för storskalig honung, hjälper du honungsbina genom att skapa en marknad för människor som håller dem och samlar honungen, vilket är coolt.

Hur man använder rå honung

Rå honung tenderar att ha en mer komplex smakprofil än pastöriserad honeys, så dra nytta av det genom att betjäna det enkelt. Visst kan du röra det i te eller använda det för att söta salladsdressingar, men försök rå honung drizzled över vanlig yoghurt eller sprid på fullkornsbröd för att uppskatta dess fulla smak. Eller prova en av dessa enkla honungsrecept, som hemlagad granola eller honung-stekt figurer .

Var att köpa Raw Honey

När du köper lokal honung från små biodlare köper du nästan alltid "rå honung". Om du har turen att ha en honungsproducent på din böndermarknad , är det en bra källa (vissa bönder håller napplar och säljer honungen tillsammans med sina andra varor).

Specialaffärer, hälsokostaffärer, co-ops och andra mindre livsmedelsbutiker bär vanligtvis också rå honung. Beroende på var du bor kan större marknader och livsmedelsbutiker sälja rå honung: Läs noga etiketterna noggrant och se till att det står antingen "rå" eller "unpasteurized". Kort sagt, någon plats med lokalt tillverkade livsmedel kommer sannolikt att ha lite rå honung till salu.

Hur man lagrar raw honung

Eftersom rå honung varken pastöriseras eller filtreras. Det kan bli svårt och kornigt om det utsätts för fukt, så det måste hållas väl förseglat i ett kallt, mörkt skåp om möjligt. Medan det kan tyckas vackert att lämna burkar av rå honung på en fönsterbrädan för att sitta i solen, gör det så att honungen kristalliserar före sin tid.

Om din råa honung blir grön kan du "vätska" den igen genom att helt enkelt låta burken sitta i en skål med varmt vatten tills allt "smälter" (sockerkristallerna löser upp). Observera att detta bara är en tillfällig lösning. honungen blir kornig igen när den svalnar ner igen. När en gång kristalliserats fortsätter honungen att gå tillbaka till det tillståndet ganska snabbt. Och tyvärr kommer allt mer av det att kristallisera tillsammans med det tills du har en burk full av en stenliknande substans. Jag anser att det är desto större anledning att använda den där honungen och fortsätta till nästa smak!