Hemlagad granatäpple vinäger Recept

Prova detta enkla klassiska recept på granatäppleättika och gör extra för köksgåvor. Du kan njuta av granatäpplen vinäger i någon vinäger och oljeblandning. Det är också bra att använda i marinader på en mängd kött, men speciellt för fläsk.

Detta recept gör två koppar granatäpplevinäger. Du kan göra mer för att ge som gåvor, välja attraktiva burkar och skapa egna etiketter. Det är en härlig present från hjärtat och köket. Var noga med att du steriliserar burkarna oavsett vilken typ du använder.

Planera framåt. Granatäpplen ättika måste branta i åtta till tio dagar innan den är klar att vara jarred och lagrad. Du kommer inte att kunna piska upp en sats på julafton för att ge släktingarna nästa dag.

Leveranserna du behöver är en burk med burk, canning lock och ring eller konserveringsskruv, dina förvaringsglas, en stor kruka som kan användas som kokande vattenbad för att sterilisera dem, silen och ostkanten.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Sterilisera en kvartsburk genom att placera den i en stor kruka med kokande vatten som helt täcker den. Koka i 15 minuter. Ta ut det ur badet innan du använder det. Du bör också skölja lock eller skruvlock enligt tillverkarens anvisningar.
 2. Värm ättika till precis under kokning, ca 190 - 195 grader.
 3. Skör frön från granatäpplen om du inte tog den enkla vägen och bara köpa en kopp granatäpplefrön. En medellång granatäpple ger mellan 1/2 till 3/4 kopp hela frön, så du behöver minst två granatäpple.
 1. Placera granatäpplen frön i den steriliserade quart burk burk.
 2. Använd en stor sked för att röra om och lite blåsa granatäpplen frön och täcka dem med den heta vita vinägern .
 3. Tätning tätt med ett konservlock och ring eller skruvlock.
 4. Placera burken i ett fönster i full solljus och låt det branta i 8 till 10 dagar. Observera att andra källor rekommenderar att du lagrar på en sval och mörk plats i tre till fyra veckor, vilket du kanske föredrar.
 5. När du är redo för slutsteget, sterilisera dina förvaringsburkar genom att koka dem i 15 minuter och skölja locken eller korkarna.
 6. Placera ett dubbla lager av ostklaff i en kolv eller stor sil över en skål. Stryk granatäpplen ättika och kasta fasta ämnen.
 7. Häll ättika i rena, steriliserade flaskor och täta tätt.
 8. Notera datumet på etiketten.
 9. Förvara på en sval, mörk plats i upp till tre månader, eller i kylskåp i sex till åtta månader.

Granatäpplevinäger gör ett härligt tillskott till salladsdressingar och marinader . Om du håller flaskorna ute i köket eller i solljus, kommer de inte att hålla så lång tid. Efter några veckor, betrakta dem som dekorationer istället för att använda dem för matberedning.

Kassera någon ättika som har blivit grumlig, slimig, bubblor eller har mögel växande på ytan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 58
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)