Fish Brine Recept för smak och fukt

Fisk och skaldjur är ömtåliga och kan enkelt torka om det är överkokt. Brining hjälper din fisk och skaldjur att hålla sig fuktig och smakfull. Detta är särskilt viktigt om du lagar mat på grillen, eftersom hög temperatur, torr värme verkligen kan torka ut en bit fisk.

Brining är också en underbar sätt teknik för flavoring fisk och skaldjur eftersom havet är typ av den ursprungliga saltlösningen.

Brining är faktiskt en av de tidigast kända metoderna för att bevara livsmedel, möjligen för att människor upptäckte att nedsänkning av mat i havsvatten bidrog till att förhindra förstöring. Det beror på att saltet dödar bakterierna orsaksspray och matförgiftning, genom att beröva dem av vatten . Detta gäller även om maten är nedsänkt i vatten.

För att bevara kött eller fisk, vill du använda en lösning av cirka 10 procent salthalt. Men vi bevarar inte här, vi briner bara efter smak. Vårt recept ger en 4 procent saltlösning med ca 60 gram kosher salt och sex koppar vätska. Du kan vikta saltet, eftersom olika märken av Kosher-salt har olika densiteter, men 1/4 kopp är rätt i ballparken.

En gång i tiden skulle kockarna testa densiteten av sin brinnande vätska genom att peeling en potatis och släppa den in. Om den sjönk till botten behövde det mer salt. Om det flyter till toppen, behövde det mer vatten. Koksalten ansågs vara precis rätt när potatisen svävar i mitten av potten.

Trots att vi inte brinner i syfte att bevara, behöver vi fortfarande vara medveten om livsmedelssäkerhet. Det viktigaste här är att se till att saltlösningen är isig när du lägger till din fisk på den. Att tillsätta rå fisk till rumstemperatur saltlösning kan skapa risk för livsmedelssäkerhet .

Detta recept gör cirka sex koppar saltlake (efter att ha lagt isen), vilket är tillräckligt för saltlösning om två kilo fisk. Du kan använda behållarens form eller storlek, men håll dig borta från aluminium, eftersom ättika kan reagera med aluminium och ge saltlösningen en metallisk smak.

Du kan till och med koka frusen fisk med hjälp av detta saltlösning recept. Du kan hoppa över isen och bara lägga den frysta fisken i koksalten och kylda över natten. Vid nästa dag ska fisken tinas och brännas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vattnet, saltet och sockret i en stor skål. Rör för att lösa upp.
  2. Tillsätt resterande ingredienser, tillsammans med isen, och rör om så att vätskan är helt kyld.
  3. Häll saltlösningen i en tung gallon dragkedja väska, lägg sedan till fisken, pressa överflödig luft ur påsen och tät den. Du kan använda en annan typ av behållare så länge det har ett lock.
  4. Kyl över natten och ta den ur kylskåpet ungefär en halvtimme innan du är redo att laga fisken.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 564
Totalt fett 28 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 28,339 mg
kolhydrater 76 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)