Hur man gör låg fetthalt burgare

Du kanske gillar veggie hamburgare och kalkon hamburgare, men ibland kanske du längtar efter en saftig, biffig hamburgare. Problemet är att en burger som tillverkas av 4 ounces vanligt nötkött (70 procent mager eller 30 procent fett, beroende på hur du ser på det) kan innehålla så mycket som 34 gram fett, vilket är mer än hälften av det dagliga värdet av fett och nästan två tredjedelar det dagliga värdet av mättat fett . Och det är innan du lägger till ost, bacon, mayo eller andra fettbelastade påfyllningar.

Det är sant att en del av fett från burgaren dricker bort i matlagningsprocessen, men det är fortfarande en hög bas för att börja.

Du kan hålla fast med veggie hamburgare eller magert kalkon hamburgare-markerad kalkon är inte nödvändigtvis mycket lägre i fetthalt än nötkött, såvida du inte väljer mark vitkött kalkon. Men om du vill ha en burger med en biffig smak, överväga att använda mager eller extra magert köttfärs, vilket är 90 procent och 95 procent lutande.

Gör Lågfett Burgare Dry Burgers?

Det huvudsakliga klagomålet med magera burgare med mager nötkött är att de tenderar att vara torra och smuliga, men det behöver inte vara fallet. Allt nötkött, oavsett vad dess fettinnehåll, måste kokas till en säker 160 grader, men lågfeta burgare tar lite mindre tid än vanliga hamburgare för att nå den temperaturen, så var noga med att använda en termometer för att kontrollera om det är en liten stund eller två före tid.

Hur kan vi se till att fuktiga, smakfulla, fettfria burgare?

Tillsätt dina lågfett burgare

Använd smakrika fyllningar med låg fetthalt i stället för den vanliga bacon och ost: prova chutney, salsa, tomater och andra grönsaker, samt färska fettsyror av mayo eller gräddfil .

Borsta lite honung senap dressing ovanpå hamburgarna. Eller gå Hawaiian och lägg till grillade ananasringar. Det här är bara några möjligheter.

Om du fortfarande hanker efter en traditionell bacon och ost toppning, överväga att använda kanadensisk bacon, eller kalkon bacon, och en enda skiva starkt smaksatt ost. Slutligen, när du försöker göra en hälsosammare burgare, varför inte öka ditt intag av fiber samtidigt och servera dina magera burgare på rostade helkornsbröd.