Allt om randig bas

Randig bas, även känd som stripers, pimpfish eller rockfish som de kallas i söder, är en av de mest eftertraktade fiskarna i Nordamerika.

Ursprungligen en East Coast Fish

De är infödda till östkusten och migrerar från färskvatten till saltvatten, simma upp floderna varje vår för att gissa. De spenderar sedan sin tid i havet som kryssar det grunda vattnet på jakt efter en måltid. New England stripers kan springa över 70 pund, men de är oftast fångade på cirka 5 till 8 pund.

Stripers har också planterats i sjöar, och har gått inhemska i Kalifornien, där de är den näst mest prisade fisken efter chinook lax .

Vad smakar det som?

Ur en ätställe är stripers bäst mellan 18 tum - det lagsta minimumet - och 36 tum eller 3 fot. Större bas blir grovare i konsistens och eftersom de är en topprovdör där de bor kan de samla nivåer av tungmetaller som är farliga för småbarn och gravida kvinnor.

Köttet i en randig bas är ett gott medium mellan fläckigt och köttigt. Dess konsistens ligger mellan torsk eller tunga och svärdfisk eller tonfisk. Dess smak, som de flesta fiskar, varierar beroende på var den fångades och vad den åt. I allmänhet är smaken emellertid rik, smaklig och mineral.

Hur man lagar randig bas

Framför allt är stripers mångsidiga. Oavsett vad du tycker om att göra, från smeten friterar dem för att röka dem för att pochera i court bouillon, kan randig bas hantera den.

Och glöm inte kragen, som är köttets trianglar bakom kullarna. Marinerad och grillad, många tycker att de är den bästa delen av fisken - efter kinderna, det vill säga. Kinnar är skivor av kött på fiskens huvud, och i en stor striper, gör en aptitretare för två som slår alla utom den finaste dykaren kammussling.

Kom igång med några av dessa favorit randiga bas recept: