Choklad Jordnötssmörkoppar

Choklad jordnötssmör koppar är ett klassiskt godis, och med god anledning! Saltig, nutty jordnötssmör och rik, slät choklad är den perfekta matchen. Lär dig hur man gör jordnötssmörkoppar hemma och njut av denna älskade behandling när som helst!

Var noga med att kolla in bildtutorialen med steg-för-steg bilder som visar hur man gör chokladmjölksmörskål!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered först chokladkopparna . Du bör antingen temperera din choklad eller använda chokladmakad godisbeläggning. Medan du enkelt kan smälta regelbunden choklad och använda det, rekommenderar jag det inte, eftersom oförmjukad choklad blir mjuk vid varma temperaturer och utvecklar ofta vita eller gråa streck när det kyls. Så börja med att temperera din choklad genom att följa dessa anvisningar eller smälta din godisbeläggning.

2. Fyll dina koppar med en liten sked smält choklad och använd sedan penselfärgen för att måla chokladet uppe på sidorna av koppen till toppen. Försök att skapa ett jämnt lager och inspektera kopparna när du gör dem för att se till att det inte finns några svaga, strejka områden. När alla koppar har fodrats med choklad, lägg till den återstående chokladen för senare och låt kopparna ställa in i rumstemperatur eller i kylskåpet tills de har härdat.

3. Förbereda påfyllningen medan kopparna är inställda. Kombinera jordnötssmör, pulveriserat socker och salt i en skål och rör dem tills de är väl blandade.

4. När kopparna är inställda och fyllningen är gjord, använd en tesked eller ett litet godisskopa för att släppa bollar av fyllning i chokladkopparna. Klättra dem försiktigt så att de inte häller sig över toppen av koppen. Fyll dem tills de är nästan fulla, men lämna utrymme på toppen för att täcka det med choklad.

5. Om chokladet har härdat, värm upp det igen tills det är vätska en gång till. Sked chokladet över koppen och sprid den till kanterna, låt den flöda över toppen och täta jordnötssmöret i koppen. Tryck försiktigt på koppen mot disken för att släta ut toppen.

6. Kyla jordnötssmörkopparna för att ställa in choklad, i ca 20 minuter.

7. Efter att chokladet har ställts är dina jordnötssmörkoppar redo att njutas! Förvara dem i en lufttät behållare i kylskåp eller vid kall rumstemperatur i upp till två veckor.

Craving mer? Kolla in dessa recept:

Klicka här för att se alla Candy Cup Recept

Klicka här för att se alla Peanut Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 164
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 77 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)