Panoramic Sugar Påskägg Recept

Panoramic Sugar Påskägg är en traditionell påskdekoration som är kul att göra och vacker att visa år efter år.

Även om de är tillverkade av ätbara ingredienser, är de inte avsedda att ätas-spara det för läckra chokladpåskägg . Istället behandla dessa sockerägg som en dekoration, packa dem ordentligt och du kommer att kunna njuta av dem i många år.

Om du aldrig har gjort en förut, se till att du kolla in denna bildtutorial som visar hur du gör socker påskägg .

Förutom de listade ingredienserna behöver du en stor panoramisk ägg godis mögel, en äggbasen godis mögel (tillval men rekommenderas), en konditorivaror och tips för dekoration , små godis, leksaker eller socker dekorationer och kunglig glasyr. Här är ett kungligt glasyrrecept eller kolla in bildtutorialen som visar hur man gör royal glasyr.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör sockeräggformarna

 1. Vispa äggvita tills det börjar bli skumt. Om du vill färga ditt ägg, lägg till matfärg till äggvita och blanda väl. Observera att du lägger mycket socker på äggvita, så det är en bra idé att färga den vita en mörkare färg än din önskade slutprodukt.
 2. I en stor skål, piska ihop granulerade och konditorivaror så att de blandas jämnt. Häll äggvita i socker och börja omröra. Först verkar det som om det inte finns tillräckligt med vätska, men fortsätt att röra. Gradvis blir sockret fuktigt. Så småningom kommer sockret att ha en konsistens av fuktig sand. Du vill att sockret ska klumpa ihop om du klämmer i handen, men undviker att lägga till ytterligare vätska och göra det för våt - det kommer bara att öka torktiden.
 1. När din sockerblandning är klar börjar du fylla din äggform. Skruva sockret i formens hål och klistra fast och packa in det. Du vill att ägget ska vara slätt, så tryck ner på sockret för att förhindra att några små luckor eller sprickor bildas. Om du har överskott av socker och vill göra flera ägg, håll det i en skål och placera en fuktig pappershandduk direkt över sockret för att förhindra att det torkar ut. Om du använder en äggbottenform ska du fylla den vid denna tidpunkt.
 2. Använd en bänkskrapa, metallspatel eller toppen av en stor kniv för att försiktigt skrapa över mitten av formen och ta bort allt överskott av socker. Dina ägg ska ha en jämn, jämn topp som är samma nivå som mögel när du är klar. Gör detsamma för din äggbas, om du använder en.
 3. Placera en styv bit kartong direkt på formen. Bracing en hand på kartongen och den andra under formen, snabba snabbt upp och ner så att ägghalvorna nu ligger på pappen. Ta snabbt bort formen - du har nu två vackra sockerägghalvor. Gör detsamma med en annan bit kartong och din äggbas, om du använder en.

Torka formen och hugga dem

 1. Vid denna tidpunkt måste ägghalvorna torka lite innan du kan använda dem. Du kan låta dem sitta vid rumstemperatur i ca 1 timme, eller du kan lägga dem i en 200 F-ugn och lämna dem i ungefär 25 minuter.
 2. När äggen har börjat sätta, måste de höljas ut. Det är viktigt att göra detta när utsidan är tillräckligt för att hålla fast, men insidan är fortfarande mjuk. När ägget är helt klart kan det inte omformas. Plocka upp ägghalvan utan den platta panoramafönstret. Håll den i handflatan och använd en sked för att skrapa ut det fuktiga sockret. Om du sparar ditt socker för att göra ett annat ägg, kan du lägga till detta socker i skålen och återanvända det senare. Fortsätt att skrapa in äggets inre tills du har ett sockerhölje som är ungefär 1/2 tum tjockt. Du vill att den ska vara så tunn som möjligt, samtidigt som den är robust nog för att hålla ihop.
 1. Skrapa in det andra ägghalvans inre. Om du antar att du har en panoramisk äggform, kommer du att ha en platt panel på framsidan som borde tas bort helt. Använd en liten, skarp kniv och försiktigt peka ett hål genom framsidan. Var försiktig så att du inte applicerar för mycket tryck och gör att ägget kollapsar eller spricker. Fortsätt försiktigt whittle bort till framsidan av ägget tills du har tagit bort allt socker från den platta delen. Du kommer att vara kvar med ett ägghalv som är helt rund och ett ägghalv som har ett "fönster" skär i sidan. Observera att om du inte har en panoramisk äggform kan du fortfarande skapa den här effekten genom att fria ett fönster i ett av dina halvor. Dra en cirkel på ägget för att styra din kniv innan du börjar carving.

Torka igen, dekorera och montera

 1. Vid denna tidpunkt måste ägget torka ut ytterligare innan de kan slutföras. Du kan lämna dem i ytterligare 2 till 3 timmar vid rumstemperatur eller placera dem tillbaka i 200 F ugnen i cirka 45 minuter. Placera dem på ryggen den här gången för att låta den inre delen torka.
 2. När ägghalvorna är torra och mycket svåra kan du dekorera insidan med en vacker påskscen. Rör en liten mängd royal icing i den nedre delen av den intakta ägghalvan. Detta är att förankra allt annat du lägger till. Lägg till ett lager av grönfärgad kokos eller påskgräs, om så önskas, och tryck försiktigt på att klistra fast den på frostningen. Lägg till leksaker, bilder, små godis eller socker dekorationer. Det är lättast att lägga till en flaska royal icing på baksidan eller botten av dina dekorationer för att hjälpa dem att hålla fast.
 1. Nu är det dags att limma äggets två halvor tillsammans. Rör en tunn linje royal icing runt läppen av den nedre halvan av ägget. Tryck på den övre halvan ner på botten och se till att de stämmer jämnt. Kör fingret runt sömmen där ägget möts för att avlägsna överskott av frost. Du vill göra det direkt så att det inte kommer att härda i fula former. Låt ägget sitta i ca 30 minuter tills frostningen har härdat tillräckligt för att flytta ägget utan att skada det.
 2. Nu är det dags att sätta på finalen på ditt ägg. Rör en dekorativ kant runt sömmarna där de två ägghalvdelarna förenades. En fin touch är att också röra en kant runt fönstets öppning, för att bättre ramma scenen inuti och dölja eventuella ojämna kanter. En kant är vanligtvis inte pipad längst ner på ägget, eftersom det här ligger vila i ägghållaren. Om du inte använder en ägghållare eller har alternativa visningsplaner för ditt ägg, dekorera hela saken.
 3. Om du har frostande blommor eller andra dekorationer på utsidan av ägget, är det dags att sätta på dem. Använd en liten flaska av royal frosting för att säkra dem till ägget. Lägg till löv, stjälkar eller andra dekorativa detaljer som du önskar.
 4. Om du använder en äggbas, rör några kungliga isbildning i basen för att säkra ägget. Placera ägget i basen och sätt det mot en vägg eller ett annat rakt föremål för att balansera det tills isningen är tillräckligt fast för att hålla den.
 5. När det är klart, är ditt ägg komplett. Visa ditt sockerägg under påsksäsongen.

Bevara ditt sockerägg

 1. För att spara det, lägg det försiktigt i papper eller plast och förvara det i en låda på ett säkert ställe.
 2. Kyl inte ägget och försök inte att äta det. Lagras ordentligt, ditt ägg kan sparas i många år.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3069
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 412 mg
kolhydrater 761 g
Kostfiber 0 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)