Irländsk bilbombe: Ett enkelt recept på en droppe skott

Den irländska bilbomben är ett populärt barskott och det är otroligt enkelt att göra. Om du har haft några i baren är det dags att lära dig hur du skapar den här fina drinkdrinken hemma. Du behöver bara tre irländska ingredienser till din irländska bilbomb-irländsk whisky, irländsk grädde och Guinness Stout-beställ bara inte den i Irland.

Liknande i både metod och effekt som Jäger-bomben och boilermaker , är den irländska bilbomben inte för svag i hjärtat. Det är vanligt att chug drinken strax efter skottet av irländsk grädde och whisky släpps i glaset öl. Det blir emellertid populärt för bartenderna att hoppa över glaset och helt enkelt blanda allt i pintglaset.

Det är mycket att dricka för att komma ner i ett skott. Om du inte vill bli väldigt fylld mycket snabbt (eller njut av en ganska otrolig baksmälla ), kan det vara bäst att begränsa dig till en (eller två) per natt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll den irländska grädden i ett skottglas, lägg sedan det med irländsk whisky.
  2. Häll i en lång pint glas, häll 1/2 en pint Guinness och låt skummet lösa sig.
  3. När det är dags att dricka, släpp skottglaset i Guinness och drick så fort du kan.

Några anmärkningar om den irländska bilbomben

Först och främst, beställa inte denna drink i Irland . Det är en amerikansk drink och namnet hänvisar till den explosiva effekten när skottet faller i öl.

Någon hade den så briljanta idén att namnge den efter en mycket dålig tid i den senaste irländska historien, känd som den irländska "Troubles".

Riktiga bilbomber tas inte lätt i Irland. Att beställa en "irländsk bilbomb" kommer sannolikt att få dig att slänga ut ur puben och få människor argumenterar för att du inte förtjänar det.

Några drinkare har tagit till att lappa den irländska whiskyen ovanpå den irländska krämen och belyser sedan whiskyen. Det är inte nödvändigt och 80-bevis whisky flammar verkligen inte - du behöver en högre-resistiv sprit för det. Dessutom, om din avsikt är att bli "bombad", att leka med eld är inte i ditt bästa intresse. Detta gäller särskilt om du redan har haft några drycker.

Jameson är den mest populära irländska whiskyen att hälla i en irländsk bilbomb. Det finns många alternativ, inklusive Bushmills och Kilbeggan . Häll vad du vill, men försök att inte spendera för mycket pengar på whiskyen. Det är trots allt bara ett skott.

Hur stark är den irländska bilbomben?

Om vi ​​skulle hälla Jameson och Baileys Irish Cream i en irländsk bilbomb och använda 6 uns Guinness, skulle drycken vara cirka 9 procent ABV (18 bevis) .

Överför det numret dig? Det är lägre än att många av oss skulle tänka med tanke på det tappade skötets berömda rykte. I verkligheten slår en av dessa bombe drycker som att dricka två pintar Guinness. Det är dock de drycker som kommer före och efter det skott som gör skillnaden.

Standarden rådgivning för att undvika (eller minimera) baggarna är att hålla sig till en drink per timme. Merparten av tiden är en irländsk bilbomb en sekundärdryck som slås mellan två nypa drycker (öl, blandade drycker eller vad som helst).

Det är inte troligt att bombskottet blir din enda dryck under den timmen eftersom:

  1. Det primära syftet är att bli full (vi lurar verkligen inte någon här).
  2. Om du tar längre tid än några minuter att dricka en irländsk bilbomb, är det en äcklig, ojämn röra.
  3. Ska du verkligen följa denna dricka med ett glas vatten eller läsk? Mer makt till dig om du gör det, men med all sannolikhet kommer du inte att det är en fest.

Det är sammansättningen av flera drycker på kort tid som kommer att göra det verka som att den irländska bilbomben är starkare än den är. I själva verket är intensiteten hos din baksmälla resultatet av en rad val, bra, dåliga eller på annat sätt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 295
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 16 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)