Crock Pot Cincinnati Chili

Denna populära chili är också känd som "Skyline Chili", en Cincinnati-specialitet. Den unika chilen skapades 1922 av Athanas Kiradjieff, en makedonisk invandrare som öppnade en snabbkorv - Empress-in Cincinnati. En mängd olika medelstora kryddor ger kryddor för denna läckra chili-blandning. Empressen "femvägs" chili innehöll en bas av spagetti, toppad med lager av chili, lök, bönor och strimlad ost. Kompletteringar inkluderade ostronkakor och ett par varmkorvar fyllda med ost. Inte en liten lunch!

Denna version är lagad låg och långsam i crock potten, vilket gör det till ett utmärkt val för en hektisk dag. Det är en bra maträtt att fixa på en snöig helg. Kasta den i långsam spis och njut av vinteraktiviteter med din familj.

Chili-blandningen gör också en god korvsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera hela allspice, kryddnejlika och lövlöv i en liten ostkorgssäck eller gör en ostkassongåse för att hålla dem.
  2. Placera en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt nötköttet och koka under omrörning och vrid till dess det är brunat och inte längre rosa. Töm biffen grundligt och överför den till långsam spis. Kassera överflödigt fett.
  3. Tillsätt biffens lager till den långsamma kokaren tillsammans med tärnad tomater, tomatpasta, äppelcidervinäger, den stora hackade löken, chilipulver, vitlök, koshersalt, kanel, muskot, rödpeppar, kakao, Worcestershire sås och ostkassenspåse med kryddor.
  1. Täck och koka på lågt i 6 till 8 timmar; Tillsätt de dränerade njurbönorna den sista timmen.
  2. Ca 15 minuter innan chili är klar, laga spagetti i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningarna. Dränera väl
  3. Servera chili över den heta dränerade spagetti och toppa varje servering med hackade lök och strimlad ost.
  4. Såsen kan också användas som en chili hundsås.

För servering

tips

Om så önskas, byt ut hela allspice med 1/4 tsk gräddallspice och byt hela klyftorna med 1/4 tesked jordnötter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 831
Totalt fett 21 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 139 mg
Natrium 864 mg
kolhydrater 93 g
Kostfiber 21 g
Protein 71 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)