Carne Asada Tacos Recept

Gatmat i Mexiko blir klumpigt under namnet antojitos , som översätts som "lilla begär". Street carts, mat lastbilar och marknadsförsäljare säljer dessa små smaker av landets rika köket hela tiden på dagen och natten. Tacos kommer i ett nästan ofattbart sortiment, vanligtvis i små tre- eller fyrabitiga majs tortillor.

Carne asada hänvisar bokstavligen till grillat nötkött, men i Mexiko är marinerade versioner av det till grund för många favoritgatan livsmedel. Dessa carne asada tacos kan serveras som en aptitretare eller en del av en huvudmåltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka nötköttet torrt med pappershanddukar och lägg det i en stor glasskål.
  2. Vispa ihop chili sås, kummin, vitlök, salt och limejuice. Häll den över nötköttet och använd en pensel eller fingrarna för att belägga köttet helt. Marinera köttet vid rumstemperatur i ca 30 minuter.
  3. Koka biffen över medium värme på grillen till medium eller din önskade temperatur. Ställ carne asada åt sidan.
  4. Steam majs tortillas genom att förpacka dem i en fuktig handduk och värma dem i en 250 F ugnen i 15 minuter, eller i satser av fem tortillor i en mikrovågsugn i två minuter.
  1. Medan tortillorna är varma, skära kjolbiffen mot kornet i ca 1/2 tum tjocka band. Stack två tortillor på varandra i en plåt av folie eller på en tallrik och toppa med tre eller fyra stycken kött och hackad lök, koriander och chilisås eller salsa efter smak. Njut av tacos direkt, eller linda dem i folien och ät dem inom 20 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 445
Totalt fett 16 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 143 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)