Carne Asada

Denna mexikanska tradition är mycket mer än bara en måltid

På sin mest grundläggande nivå är Carne Asada en marinerad och grillad biff, skivad tunn och serveras på tortillas eller används som ingrediens i ett brett utbud av rätter. Den grundläggande metoden är att marinera de flesta typer av nötkött i en kalkbaserad marinaden. Grilla den över en het eld, helst träkol, och skär sedan i tunna remsor över kornet. Men det finns mycket mer till detta "grillat nötkött" än det.

Tradition : I Mexiko och Amerikanska sydvästra finner du att Carne Asada har blivit den moderna spanska motsvarigheten till grill.

Jag menar det med ordet i partiets mening. Traditionellt används en stor eldgrop för att förbereda denna fest och en enkel kolgrill fungerar bäst. Eftersom köttet är kokt över direkt värme behöver du inte lock. Klippet av nötkött du använder behöver inte heller vara fint. Traditionellt Carne Asada är tillverkad av kjolbiff . Du vill ha en smaklig klippa som inte behöver vara öm, så om du inte kan få kjolbiffen, gå med en flankbiff , lammfluktkött eller till och med trimmad Brisket skärs i 1 tum tjocka "biffar" och sedan igen i tunna remsor . Om du planerar en stor fest och vill ha gott för alla planerar du upp till ett pund kött per person. Självklart, om du har massor av sidrätter, skära du sedan på köttet.

Marinade : Marinerande är inte helt nödvändigt, men det kommer att ge smak och ömhet till ditt kött och rekommenderas definitivt. En bra marinade för Carne Asada kommer att ha massor av limejuice, vitlök, lök och svartpeppar.

Naturligtvis fungerar andra fruktjuicer också bra, särskilt papaya som är en kraftfull naturlig tenderizer. Du kan lägga heta paprika till marinaden om du vill, men var försiktig så att du inte överdriver köttet och gör det för varmt att hantera. Lägg inte salt till din marinade.

Kryddor : Köttet ska helst kokas över en kolsbrand.

Traditionellt används mesquite eller kurs. Träflis i en röklåda hjälper till, men inget slår den äkta smaken av en riktig eld. När du är redo att grilla vill du ha salt till hands. Använd ett bra grovt salt och lägg till lite spiskummin, pulveriserad vitlök, chilipulver och allt annat du vill. Skaka den ihop och håll den till hands.

Grillning : Grillen ska vara väldigt varm innan du börjar laga mat. Placera köttet på grillen och när juicen börjar stiga på ytan, strö över saltet. När saltet flyter på ytan vänd köttet över och upprepa. Detta årstider köttet när det lagar mat. Carne Asada ska vara på den salta sidan, men det betyder inte att du måste lägga till en för stor mängd. Denna saltning är också anledningen till att du inte vill använda en marinaden med salt och är nyckeln till det som gör Carne Asada smaken så bra.

Traditionellt Carne Asada är grillad till bra gjort . De flesta som inte växte upp med att äta denna maträtt kan tycka att det är lite svårt att svälja, så jag brukar arbeta mot medium. När du har köttet grillat till perfektion vill du ta det rakt på ett snidbräda. Skär köttet över kornet med en bra skarp kniv. Delarna ska vara tunna remsor.

Håll köttet varmt i en tung kruka med lock. Du behöver inte lägga till värme, men du vill behålla den värme du har.

Servering : Servera med varma tortillor och vad som helst som du föredrar. En bra Carne Asada taco skulle vara toppad med salsa, hackad rödlök, guacamole, salt och lime kilar. Nu är det en taco. Om du har rester, gör enchiladas nästa dag. Åh, och servera med massor av din favorit kalla dryck.