Hur får man bakverk med ditt hemlagade brödrecept

Skapa ånga i ugnen för kräftigt bröd

En av de saker som tyvärr saknas i hembröd recept är den fina skorstenen. I USA är tendensen mot bröd bakad i loafpannor med en mjölk eller äggtvätt som gör skorpan mjuk. Men när vi går ut, älskar vi de crusty franska och surtåren från bageriet.

Bakers använder injicerbara ångugnar eller vedeldade ugnar för att skapa en fuktig atmosfär. Skorpan är mjuk för första delen av bakningen, ugnsfjädern är mycket bättre och en fin skorpa bildas under andra halvåret bakning.

För att göra dessa bröd hemma krävs två saker. Först kommer en baksten att hjälpa dig att uppnå en väluppstigd, fri form, crusty brödbröd. Om du är nybörjare kan du vara borta från kostnaden, men om du baka mycket hemlagat bröd, bör du överväga att köpa en (kostnad: ca 50,00 USD).

För det andra behöver du ånga i ugnen. Här är tre bra sätt att uppnå detta.

Metod 1:

Vissa människor har problem med denna metod. Om du sprutar direkt på ugnslampan kan det brista, och ibland är elektroniken i ugnen fin och slutar fungera om du sprayar, men det fungerar bra för andra människor. Var försiktig när du häller vattnet in, eftersom ångan brinner.

Metod 2:

Använd ett lock över själva brödet.

Du kan köpa specialtillverkade lera bakare som den här från King Arthur eller ta en titt på lera bakare från Romertopf. Du kan också använda en gjutjärnspanna eller holländsk ugn med lock.

Metod 3:

Vissa tycker att det här är den enklaste metoden och det undviker problem med ångbrännskador eller ugnslampor som bryter med ångmetoden.

Oavsett vilken metod du väljer, hittar du en markant förbättring av dina hantverksmässiga bröd.