Turkisk-stil ris Pilaf Med Orzo Recept

Är du trött på vanligt kokt ris? Lägg till lite smak på dina kött- och fjäderfämenyer med detta enkla och välsmakande recept på klassisk turkisk rispilaf.

Ris pilaf är känd över hela världen och serveras i några av de finaste restaurangerna som en rätter till fjäderfä eller röda kött. I Turkiet är pilav (pee-LAHV) ordet som används för att beskriva inte bara en, men en hel del rätter gjorda med ris .

Denna speciella pilaf är kokad med smör, olja och orzo. Det är en trevlig sida att servera med grillade kött, stewed rätter och var som helst du skulle servera vanligt ris. Om du vill förvandla det till en entree, försök en turkisk ris pilaf med kyckling och kikärter .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret och oljan i en grundpanna. När du smält, tillsätt orzo pasta och rör om kontinuerligt över medium värme tills pastaen blir en mörkgyllen färg. Var försiktig och fortsätt att röra så smöret och orzoen brinner inte.
  2. Tillsätt det okokta riset och rör omåt tills oljan har arbetat igenom alla korn. Tillsätt din kycklingbuljong och kryddor och koka. Om du använder kycklingbuljong i stället för lager, skära ner eller utelämna saltet.
  1. Täck och minska värmen. Låt riset sakta sakta tills vätskan försvinner.
  2. Utan att ta bort locket, ta av pannan från värmen och lägg den åt sidan för att svalna ner. Håll toppen på hela tiden medan riset svalnar.
    • Tips: Om för mycket kondens bildas på lockets insida öppnar du den och täcker toppen av pannan med några pappershanddukar och stänger locket över dem. Detta kommer att absorbera överskott av fukt och låta riset fortsätta ånga i jämn takt.
  3. Innan du serverar, öppna locket och rör försiktigt riset för att lossa botten och separera kornen.
  4. Du kan använda en liten efterrättskål som en form för att ge den den signaturen som ris pilaf ser ut. Fyll skålen och pack ner det varma riset med baksidan av en sked. Vänd skålen på en serveringsplatta. Pilav kommer att dyka upp i form av skålen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 243
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 458 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)