De 7 bästa Nonstick Pans att köpa i 2018

Handla för de bästa nonstick-pannorna från varumärken som Farberware, T-fal och mycket mer

När nonstick-pannor infördes först var de bra för att laga ägg, men materialet var bräckligt. Det var plastliknande och det skrapade lätt av pannorna. Medan de var bra för att laga ägg eller simma en sås, brödde livsmedel inte bra i dem så att deras användning var begränsad.

Sedan dess har nonstickmaterial utvecklats. De är starkare knutna till pannorna, så att de är mindre benägna att skrapa, skalla, bubbla och vissa är så starka att du kan använda metallredskap i pannorna. De bättre nonstick materialen kan användas för searing kött eller att få lite brunning på grönsaker. Vissa nonstick kokkärl är även diskmaskin eller ugnssäker.

Även om det är uppenbart värde att ha en nonstick-stekpanna för att laga ägg, är nonstickmaterial också användbart i andra pannor. Nonstick kokkärl är bra för att göra sylt, gelé eller godis, och de är lika användbara för att göra custards eller mjölkbaserade såser som kan hålla fast vid obelagda kokkärl. Om du gör grillad kyckling eller fisk är beläggningen mindre benägna att hålla fast vid pannan och är mer benägna att hänga på maten.

När mat inte håller fast på pannan, är det mindre troligt att bränna, men nonstick handlar inte bara om matlagning. Det innebär också att stekpannan blir enklare, eftersom även bränt bit kommer att släppas utan mycket blötläggning och skrubbning.