Honung vitlök fläsk köttbullar

Dessa fläskköttbullar är perfekta för en fest- eller speldagsamling, och de kan serveras varma, precis från den långsamma kokaren. Eller servera dem som en familjen middag maträtt med ris eller nudlar.

Honung och vitlök lag upp för att göra en söt och välsmakande sås för dessa hemlagade fläskköttbullar. Använd en mager fläsk för att göra dessa enkla köttbullar.

Fläskköttbullarna är bakade och belagda med den smakrika såsblandningen, men kan även serveras som en festrätt från den långsamma kokaren hålls på LOW-inställningen. Receptet är lätt uppskalat för en fest- eller speldagsamling. Servera dem med tandpetare och servetter eller placera dem på en platta små salladslöv och skicka dem runt.

Relaterade recept
Söta och heta köttbullar
Kyckling köttbullar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F.
  2. Rikta ett stort rimmat bakplåt, till exempel en gelépanna eller halvplåt med folie. Spray lätt med nonstick matlagningsspray.
  3. Kombinera fläsk med det slagna ägget, brödsmulor, koriander (om det används), grönlök, 1 klyftpressad vitlök och salt och peppar. Blanda fläskblandningen med dina händer tills alla ingredienser är väl blandade.
  4. Forma fläsken i köttbullar ca 1 tum i diameter, ungefär 5/8 ounce vardera. Jag använder en liten cookie scoop för att hjälpa till att forma dem.
  1. Ordna köttbullarna på bakplåten. Baka i 15 till 20 minuter tills köttbullarna är kokta genom och inte längre rosa.
  2. Under tiden förbereda såsen. Smält smöret i en kastrull över medelvärme. När smöret är skumt, tillsätt de återstående 3 klyftorna med pressad vitlök och koka, rör om i ca 1 minut. Lägg till ketchup, honung, sojasås och varm sås, om du använder. Koka upp; minska värmen och sjuda i ungefär en minut.
  3. Kombinera såsen i en serveringsrätt med köttbullarna och servera omedelbart som en aptitretare, eller servera med ris och en vegetabilisk grönsak för en måltid.
  4. Eller, kombinera såsen och köttbullarna i porslinet, sätt in långsam spis . Täck och håll på LOW-inställningen för att servera över en längre tid.

Ger cirka 32 köttbullar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 138
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 82 mg
Natrium 355 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)