Vegetarisk ugnsbakad ost och klockpipa Quesadillas

Mexikanska quesadillas är mycket lätta att göra och barnen älskar absolut dem, eftersom de oftast är ost (med vissa hälsokostor snuck därifrån)! Detta vegetariska recept för enkla ost och paprika quesadillas kommer att bli en träff med barnen, liksom de vuxna, och veggie quesadillas gör också ett bra mellanmål eller en enkel aptitretare för Super Bowl, eller någon match dag. Du kanske också älskar att ha lite gräddfil, hemlagad guacamole och salsa på sidan för att doppa din veggie quesadillas i.

Dessa paprika-veggkvadadiller är också ugnsbakade i stället för stekpannor, vilket ger dem en fin krispighet, utan tillsats av fett eller olja vid tillagning (även om receptet kräver att man kokar paprika i lite olja innan man bakar kan utelämna oljan och använda en non-stick-pan, eller släppa det här steget helt om du föredrar att din veggie quesadillas ska vara lägre i fett).

Du kan göra dessa mexikanska quesadillas vegan, om det behövs, genom att använda vegansk icke-mejerost , och för att göra dem glutenfria, byt bara ut de vanliga mjölstortillorna för en glutenfri wrap.

Undrar du om ost och huruvida det kan ingå i din vegetariska kost? Här är vad du behöver veta om ost är vegetarian eller inte.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 375 F och smörj ett bakplåt lätt (beroende på storlek kan du behöva två bakplåtar eller arbeta i partier).
  2. Därefter tillsätt oljan till en stor stekpanna över medelvärme och laga alla gröna, röda och gula paprikor i olja. Medan pepparna lagar mat, tillsätt kummin, havssalt eller kosher salt, lite färsk svartpeppar och limejuice och laga bara tills paprika är mjuka, cirka 3 till 5 minuter; koka inte över.
  1. Placera fyra av mjöl tortillas platt på en lätt smutsad bakpanna för att montera dina quesadillas. Du kan behöva två bakpannor för detta. Lägg ett stort sked eller ett tunt lager av paprika på en mel tortilla. Tillsätt ett tjockt lager ost och täck med en annan mjöltortilla och montera alla veggie quesadillas på samma sätt.
  2. Bak dina paprika quesadillas vid 375 F i ungefär tio minuter, eller tills osten har smält helt.
  3. Avlägsna från ugnen och låt svalna något före skivning och servering.
  4. För att servera, skär varje quesadilla i fjärde eller skära 6 pajbitar, som en pizza. Topp med salsa, gräddfil eller servera med guacamole på sidan om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3272
Totalt fett 127 g
Mättat fett 58 g
Omättat fett 32 g
Kolesterol 176 mg
Natrium 6,338 mg
kolhydrater 415 g
Kostfiber 31 g
Protein 111 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)