Hur man mognar tomater

Sätt att coaxa tomater att mogna av vin

Tomater, som persikor, är en av de många frukter och grönsaker som kommer att fortsätta att mogna efter att de har blivit plockade. De kommer inte mogna snabbt och de brukar inte mogna perfekt - de kommer inte mogna liksom persikor gör, till exempel - men undermåliga tomater kan definitivt förbättras. Och bäst av allt: det är borta enkelt, så det finns ingen anledning att inte ge det ett skott.

Ripening Key: Hantering av etylen

När de mognas släpper tomater och andra botaniska frukter bort etylen.

Ju mer eten de är runt desto mer kommer de att mogna. Så att sätta dem i en situation där de är runt mer etylen är nyckeln till att mogna dem ytterligare.

Ripening Tomater är lätt

Lägg alla dina mogna tomater i en andningsbehållare -kartong, papperspåse, plastpåse med hål i den, för att hjälpa dem mogna genom att fånga eten som de släckte. Observera att användningen av plast innehåller för mycket av vad de släckte; intakta plastpåsar och behållare kommer att fälla i fuktighet tillsammans med eten och fuktighet gör tomaterna ruttna, ofta innan de ens har en chans att ytterligare mogna.

Kort sagt: Ja, du vill fånga eten, men du vill ha en andningsbar behållare eftersom du inte vill att dom ska bli möglig där inne!

Inte snabbt nog för dig?

Om du vill påskynda sakerna, lägg till en mogna banan. Bananer släcker mer etylen än andra frukter, så de hjälper sina bröder längs mognadsvägen.

Annat fruktarbete, för-avokado och äpplen är bra val att bumpa upp eten och flytta saker längs.

Håll ett öga på dem

Kontrollera tomaterna regelbundet och ta bort dem när de mognar. De är osannolikt att mogna i exakt samma takt, så kontrollera varje tomat genom att ta den ur väskan, känna om den känns tung för sin storlek, tittar på sin färg och luktar för att se om det luktar som en mogen tomat .

Återigen är det inte troligt att tomater som är mogna på detta sätt rivaliserar en tomat som är fullmognad på vinstocken, och tomater av dålig kvalitet kan inte riktigt hjälpa till, men den här metoden kommer att hjälpa till med en tomatsvalitet som valts bara lite innan tiden.

Hur man lagrar mogna tomater

När dina tomater mognar, lagra dem på disken och använd dem så snabbt som möjligt.

Tomater håller inte länge när de är mogna. Att hålla ut dem vid rumstemperatur och inblick är nyckeln till att behålla sin kvalitet och se till att du kommer ihåg att äta upp dem snarare än senare.

Kyl aldrig tomater; temperaturer under 50 F gör dem mjuka och / eller mala (yuck!). Om du behöver behålla dem längre, är det bättre att popa dem i frysen . Läs mer om tomater här .