Hennessy VS Cognac Review

Hennessy är ett av de stora namnen i Cognac och deras VS (Very Special) tappning är en av de mest populära. Som den yngsta av portföljen är Hennessy VS naturligtvis den billigaste och prisvunna, den ligger fortfarande i linje med (om inte mindre än) jämförbara Cognacs.

Sammantaget är detta en anständig Cognac som är värd att blanda i de bästa brandy cocktailsna . Vissa kan tycka att det är lite dyrt för det ändamålet, men det är alltid där när du behöver det.

Det är en pålitlig Cognac, enkel och enkel.

Recensionen

Hennessy VS är verkligen inte den mest raffinerade Cognac. Om du letar efter en av den stilen har varumärket definitivt det som omfattas av några av de bästa läpparna som är tillgängliga.

Vad jag tycker om denna tappning är att det är bra att blanda i nästan vilken brandy-cocktail du kan tänka dig. Vissa säger att priset är för högt om du bara ska göra drycker, men när man jämför det med vad vi nu spenderar på blandbara vodkas och gins är detta argument föråldrat.

Jag finner att djärvheten hos Hennessy VS är idealisk för blandade drycker eftersom blandarna ofta tämjer den aspekten och resultatet är en mycket trevlig drink. För bara lite mer pengar är en uppgradering till Hennessy VSOP ett ännu bättre cocktailalternativ.

Klassiska Cognac-cocktails är bra utgångspunkter för att blanda Hennessy VS Speciellt tänker jag på en Sidecar , den japanska Cocktail och Champagne Bowler .

Enkelheten av dessa drycker gör att Cognacens trä kan lysa och de enkla accenterna av smak gör ett bra jobb att mildra några av de hårdare aspekterna i andan.

Dessutom är några av de moderna cocktailsna, som är betydligt mer komplexa, ännu bättre användningsområden för denna speciella Cognac. East Side Press är ett fantastiskt exempel eftersom spikinessen av ingefära och de lugnande aspekterna av ägg kompletterar sin egen komplexitet för att skapa en djup och balanserad cocktail.

Smakspresentationer

Hennessy VS Cognac är väldigt djärv och öppnar med sött trä och nutty dofter som påminner dig om att det är i rummet. Gommen är varm och fylld med blommiga anteckningar och en stor mängd trä, som inte är överväldigande men djärvt tilltalande. Medellängden är märkt med kryddor som har en liten bränning och leder till en långvarig smält av trä.

Cocktails med Hennessy

Om Hennessy VS Cognac

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.