Pumpa Loaf Cake With Vanilla Butter Frosting

Detta är en lätt pumpa loaf tårta recept med pumpa och kryddor. Använd smöret frost eller din egen favorit cream cheese frosting.

Kakan är gjord med pumpa puré och pekannötter eller pumpa frön. Skåda några pumpa frön till toppen av kakan eller använd hackad pekannötter.

För en extra speciell semester tårta, prova denna populära pumpa kaka rulle eller den här lönnglassade pumpa pund kakan .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (177 C / Gas 4). Smör och mjöl en 9x5x3-tums brödspanna; avsätta.
  2. I en blandningskål, grädde 1/2 kopp smör och granulatssockret; lägg till ägg och fortsätt att slå tills ljus och fluffigt.
  3. Vik i hackade pekannötter eller pumpa frön.
  4. Sifta mjöl, muskotnöt, kryddnejlika, kanel, natron och salt.
  5. Tillsätt ca 1/3 av de siktade torra ingredienserna till den krämda blandningen; blanda väl. Rör om mjölk. Tillsätt resterande siktade ingredienser alternerande med pumpa puréen.
  1. Häll smet i pan; baka i 50 till 60 minuter.
  2. Kall i pannan i 10 minuter och vänd sedan ut på en tårtacka.
  3. När det är kallt, frost med smör frostning (instruktioner nedan) eller frost med krämost frost. Topp med fler nötter eller pumpa frön (pepitas). Se anvisningarna för kryddade rostade pumpa frön nedan.

Smörjfryst

  1. I en blandningskål, grädde 1/4 kopp smör; blanda i hälften av konditorernas socker. Blanda i 2 matskedar mjölk och 1/4 tesked vanilj, och tillsätt sedan resterande konditorisocker och slå tills det är smidigt. Lägg till mer mjölk, efter behov för önskad konsistens.

Kryddade rostade pumpa frön

I en skål kombinerar du 1 kopp pumpa frön med 1 matsked smält smör, 1 msk granulatssocker, 1/2 tesked kanel, 1/4 teskedsmjölk, och en stänk med allspice. Sprid ut på en bakplåt och stek i en förvärmd 325 F ugn i ca 5 till 10 minuter, eller tills den är brunad.

Hemlagad Pumpa Puree

För att göra pumpa puré, skära pumpa i halva, tvärgående. Ta bort frön och membran. Placera pumpahalvorna på ett smurt bakplåt, skära ner och baka vid 325 ° i 1 timme, eller tills det är ömt.

Kyl i 10 minuter. Ta bort massa och placera i blender eller processor. Puré eller process tills mjuk. Placera i en ostkorgfodrad sil eller sikt och låt tömma i en skål i ungefär en timme. När droppen har stoppat, sätt puréen i en behållare, täck och kyl om den inte används direkt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 420
Totalt fett 20 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 109 mg
Natrium 458 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)