Vad är Brie?

Brie är en mjuk, gräddig vitvit eller gul ost med en ätbar skal. Den är gjord av kojölk och säljs vanligtvis i små rundor. Osten serveras ofta vid rumstemperatur på en tallrik med crackers eller baguette, och det läggs till smörgåsar och sallader. Rundan kan bakas i ugnen med eller utan bakverk. Brie anses vara en av världens stora ostar. Det är enkelt och mångsidigt, och det går bra med champagne, nötter och frukt.

Original franska Brie

Sant franska Brie är en mjuk bondgårdost gjord av opasteuriserad komjölk. Sant franska Brie kan inte importeras till Förenta staterna eftersom ostar som tillverkas med rå mjölk måste vara minst 60 dagar för att kvalificera sig för amerikansk import, vilket skulle göra Brie overripet för konsumtion. Smaken av franska Brie är rik och fruktig och har en krämig konsistens.

Frankrike exporterar en stabiliserad Brie som är tillgänglig i USA Det är en utmärkt ost, men för att njuta av det berömda franska originalet måste du resa till utanför USA

Inhemsk och Pasteurized Brie

Brie är gjord i många länder. I USA är inhemska och internationella versioner av Brie och versioner som är gjorda av pasteuriserad hel och skummjölk lätt tillgängliga. Bis av pastöriserad mjölk är något mildare i smak som sant franska Brie. De är tillgängliga vanliga eller med örter.

Brie Cheese Rind

Brie utvecklar en naturlig, vit mögel på utsidan av rundorna.

Den vita mögelformiga skalen är ätlig och läcker, och den brukar ätas. Bis gjord av pastöriserad mjölk ympas för att växa formen. Osten tar var som helst från en till tre månader för att mogna, beroende på storleken på de platta skivorna. När den är ordentligt mognad, är mitten av osten mjuk och oser som om den värmdes.

Äta och lagra Brie hemma

Kyl Brie i sin ursprungliga förpackning tills du är redo att äta den. Ta sedan det från kylskåpet och låt ungefär en timme för att osten kommer till rumstemperatur för bästa smak och konsistens. När du har klippt in i en rund Brie börjar den omedelbart förlora kvalitet. Planera att äta den inom fem dagar. Vid skärning använd en lång, tunn blad. Du kan servera hela Brie på en tallrik eller ostbräda eller skära bara några smala skivor för en smörgås eller sallad.