Klassiska Pickled Beets

Inlagda betor är en av mina favoritgrytor, strax efter bröd och smör pickles. Dessa baserade betade betor är perfekt kryddade med kanelstänger, allspice och valfria kryddnejlika. Och receptet är enkelt fördubblat för att göra en större sats.

För stegvis hjälp med konserveringsprocessen, se: Förbereda burkar för konservering och kokande vattenbehandling
.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör burkarna steriliserade och i simmering vatten i canner. Och har de steriliserade locken klara i nästan simmerande vatten.

Trim betorna, lämnar ca 1 till 2 inches av sina toppar på och rootlets intakta. Lägg i en stor kastrull, täck med vatten och koka över hög värme. Koka tills det är ömt, cirka 15 till 20 minuter, beroende på storlek. Töm i en kolsyrare, skölj under kallt vatten och släpp båren ur skinnet.

Skär betorna i små bitar.

Understans sterilisera burkarna och locken och få dem klara i att simma vatten i canneren.

Sätt kanel, allspice och nötkryddor i en kryddväska och knyta tätt.

I en stor emalj eller rostfritt stål, kombinera sockerarter, salt, ättika och vatten. Lägg kryddväskan. Koka upp, rör om tills socker är upplöst. Minska värmen till medelstora och simma i 10 minuter.

Under tiden packa betorna i de beredda varmsteriliserade pintburkarna. Torka burkfälgarna och gängorna med en fuktig ren trasa eller pappershandduk.

Ta bort kryddväskan från ättik och sockerblandningen; kasta kryddorna. Häll den heta vätskan över betorna genom att använda en konserveringstråd (bred eller smal, beroende på dina burkar) och lämna 1/2 tum av huvudytan.

Placera de tvådelade locken på burkarna. Spänn försiktigt; Stram inte över. Sätt de fyllda burkarna i burken. Vattnet ska vara ca 1 tum ovanför burkarna. Lägg till extra hett eller kokande vatten, om det behövs. Bearbeta i ett kokande vattenbad i 30 minuter eller mer, beroende på din höjd.

Bearbetningstider efter höjd

Se Förberedande burkar för konservering och kokande vattenbehandling

Receptet gör cirka 4 pints betade betor.

Du kanske också gillar

Söta och sura betor

Snabba Zippy Betor Med Bacon

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 71
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 158 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)