Kyckling Chile Relleno

Dessa fyllda gröna chilier är otroligt smakfulla med en touch av värme. Du kan steka chilierna och fylla på en dag framåt och torka sedan och koka dem när du är redo.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Stekt och skalla varje chili. Om färska chilier är otillgängliga kan du använda konserverade hela gröna chili.
 2. Förbered fyllningen: Koka eller baka kycklingen tills den kokas igenom. Låt kycklingen svalna och använd sedan gafflar eller fingrar för att dra åt den för att stryka den. Ta två av de rostade chilierna, klipp av stammen och hugga dem upp.

  Tillsätt den strimlade kycklingen och de hackade chilierna till en stor skål och lägg i gräddeost, queso fresco, kummin, chilipulver och 1/2 tesked salt. Använd en stor sked för att krossa gräddeosten i blandningen för att börja blanda den. Du kan använda dina händer för att klämma allt ihop.

  När fyllningen är gjord, sätt den åt sidan. (Obs! Du kan fylla på dagen före och spara den i kylskåpet tills du är redo att använda den.)
 1. Stuff Chiles: Sätt in en skarp kniv i toppen av chili, strax under stammen och skiva nedåt ungefär halvvägs nerför chilen. Detta kommer att skapa en slits längs sidan.

  Använd en sked eller en kniv, skrapa frön och det vita membranet ut utan att slita chili-köttet. Du kan också göra detta med dina fingrar om chili är mjukt nog. Lägg en skopa med kycklingfyllning inuti chili.

  Använd dina fingrar för att dra chili runt påfyllningen och kläm den lätt för att försegla den. Upprepa med alla resterande chiles och fyllning. Avsätta.
 2. Gör batteren: Krossa varje ägg och separera de vita i en skål och äggulorna i en annan. Piska äggvitorna tills de är styva. Rör äggulorna i separat skål med en gaffel och en 1/2 tesked salt. Häll långsamt äggula blandningen över äggvitorna.

  Använd en stor spatel för att försiktigt vika äggulorna i vita tills de nästan är helt integrerade. Några få snäckor av äggula är okej.
 3. Tillagning av Chiles: Värm oljan i en stor panna över medelhög värme. Ta en chili och doppa den i äggvita smeten, var försiktig med att hålla chilen intakt och låt inte fyllningen spilla ut. Du kan behöva båda händerna eller en kombination av gafflar eller skedar för att göra detta.

  Sätt försiktigt chili i den heta oljan och låt den koka tills äggvita smeten är guldbrun. Vänd chili över och repetera med andra sidan. När chili är helt guldbrun på alla sidor, ta bort den från den heta oljan och lägg på en pappershandduk för att tömma.

  Upprepa med alla chiles tills de är alla guldbruna och kokta genom. Servera chilierna omedelbart eftersom de börjar bli fuktiga när de svalnar.

Mer om Green Chiles

Tio Gröna Chile Recept

Typer av gröna chiles

Hur man stekar gröna chiles

Steg-för-steg-handledning "Hur man gör Chile Rellenos"

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 654
Totalt fett 44 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 388 mg
Natrium 530 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 58 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)