Fruity Popcorn

Fruity Popcorn är en popcorn behandla med salta nötter och popcorn täckt i en ljus, crunchy godis beläggning spricker med frukt smak. Fruktsmaken kommer från Jell-O, så du har ett brett utbud av smaker att välja mellan när du gör detta godis.

Jag gillar min Fruity Popcorn att vara på den ljusare sidan, så jag använder en stor mängd popcorn så att kärnorna inte är helt täckta med godisbeläggningen. Om du gillar din popcorn helt täckt med godis, använd upp till 50% mindre popcorn och nötter än receptet kräver.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray . Placera popcornen och jordnötterna, om de används, i en stor skål. Förvärm ugnen till 300 grader Fahrenheit / 149 Celsius.

2. Kombinera smöret och majssirapen i en liten kastrull över låg värme. När smöret smälter, rör i sockret och gelatin och blanda koka. Koka upp det i 4 minuter, ta sedan bort det från värmen.

3. Häll sirapen över popcornen och rör om så mycket som möjligt, tills de flesta kärnorna är belagda. Skrapa popcornen på den beredda pannan och sprida den i ett jämnt lager.

4. Baka popcornen i 15 minuter, omrörning var 5: e minut. När popcornen svalnar kommer det att härda. Bryt fruktig popcorn i små bitar en gång coolt.

5. Förvara fruktig popcorn i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 541
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 31 mg
kolhydrater 88 g
Kostfiber 12 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)