Salsa de Aji Picante: Colombian Hot Pepper Salsa Recept

I sydamerikanska köket är aji namnet på både en mängd chili peppar och en färsk salsa gjord med paprika. Detta colombianska receptet är känt som salsa de aji picante och det har en enda habaneroppar, så den är ganska kryddig.

Utöver peppar är huvudingredienserna i denna livfulla salsa tomater, gröna lök och koriander. Det har en liknande smak för en annan klassisk Colombia salsa kallad hogao , men tomater, lök och paprika i hogao kokas snarare än råa. Denna salsa har också ättika, vilket ger den en fin tang som kompletterar den varma peppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera peppar i en matprocessor eller blandare med vatten, ättika, limejuice , salt och socker. Processa tills slät.
  2. I en stor skål, kombinera de hackade tomaterna, hackad lök, gröna lök och koriander. Kasta med pepparvätskan och olivoljan , blanda väl.
  3. Smaka på kryddor och tillsätt mer salt, socker eller svartpeppar efter behov.
  4. Förvara salsan i en täckt behållare i kylskåpet tills det är klart att servera.

Njut av din Aji Salsa

Aji salsa kan vara lika varmt ( picante ) eller så mildt som du väljer. Det enklaste sättet att anpassa värmen är att välja en annan peppar. Till exempel kommer en jalapeño att skapa en lite mildare salsa än habanero.

Den färdiga salsan är ett läckert komplement till grillade kött och kan användas för att krydda någon maträtt som du normalt använder salsa i. Det gör också en stor doppsås för stekt plantor och de sydamerikanska majskakorna som kallas arepas .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 188
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,181 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)