French Petits Pains Bread Recept

Letar du efter ett tjuvbröd som har en liten crunch på utsidan och är mjukt på insidan? Dessa franska rullar är bra snackingbröd som smakar utsökt smörgås eller till smörgåsar. För att hålla strukturen på dessa rullar, förvara dem aldrig i plastpåsar. Använd papperspåsar och använd rullarna samma dag som du baka dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i en stor skål vatten och jäst tills jäst är upplöst. Rör i saltet och tillräckligt med mjöl för att göra en mjuk deg som kan knådas. Vrid degen ut på en lättmjölad bräda och knä den i ca 8 minuter. Om degen blir för klibbig, damm den lätt med mjöl och fortsätt med knådning. Du vill att degen är mjuk, inte svår.
  2. Smör en medelstor skål. Sätt degen i skålen och vrid sedan degen så att degens topp också är lätt smurt . Täck skålen med en ren kökshandduk eller plastfolie och låt degen stiga upp i en varm, uttagsfri plats tills den är fördubblad i storlek eller ungefär en timme. Kasta ner degen inuti skålen, täck skålen och låt degen stiga igen i en timme eller tills den är fördubblad i storlek.
  1. Kasta ner degen. Vänd ut det på ett mjölat bord eller yta och knäböja alla bubblorna i ca 5 minuter. Dela degen i 12 lika delar och form i runda rullar. Placera på smörjda bakplåtar och täcka för att låta stiga en tredje gång i en timme. Ta bort locket och platta varje rulle på en lättmalet yta med handflatan. Fäll rulla i halv och sedan i halv igen för att forma den långa rullen. Taper ändarna av varje rulle till en punkt. Placera rullarna på smörjda bakplåtar, täck och låt en sluttid stiga i ca 45 minuter eller tills de fördubblats.
  2. Baka rullarna vid 400 grader F i ca 20 minuter eller tills de är guldbruna. Ta bort rullarna från ugnen och vrid dem ut på ett ställ. Servera dem varma eller kalla.

Brödbakningstips

Använd flaska vatten i stället för kranvatten för att göra ditt bröd. Vattenmjukgörare och klorerat offentligt vatten kan ibland döda den jäst som behövs för att göra ditt bröd degen stiger.

Spraya bröd med vatten medan de bagar kommer att producera en krispig skorpa.

Pensla bröd med äggvita innan du bakar för att producera en glänsande skorpa.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 36
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 409 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)