Lavendel Fudge

Denna Lavendel Fudge är en slät, krämig fudge med en smält-i-mun-mund konsistens och en härlig lavendel smak! Jag har inte alltid varit ett fan av blommiga desserter, men när de är färdiga rätt, är de läckra . Om du inte är säker på om du är en lavendelfläkt, ge det här receptet ett försök och se vad du tycker! Njut av denna fudge-slätt, eller ge det ett duggregn av choklad och en söt godisuppläggning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 9x9-tums pan genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray .
  2. Kombinera grädden och lavendel i en liten kastrull över medelvärme. Ta grädden i en simmer, ta sedan bort pannan från värmen och täck den med ett lock. Låt grädden sitta i 20 minuter för att infilera den med lavendel smak.
  3. Efter 20 minuter häll grädden genom en finmaskningsfilm i en mellanskål för att avlägsna lavendel. Tillsätt smöret, sockret och saltet till grädden, och placera pannan över medium värme. Rör om tills sockret och smöret smälter.
  1. Fortsätt att laga fudgen, omrör ofta, tills det kommer att koka. Sätt i en godistermometer och koka fudgen, rör om ofta tills den läser 235 F (113 C) på godtermometern.
  2. När den når 235 F, ta av pannan från värmen och tillsätt den vita chokladflisen och marshmallowkräm. Rör kraftigt tills de smälter in i fudgen. Om nödvändigt återställ fudgen till värmen under korta perioder för att smälta flisen.
  3. Tillsätt vanilj extrakt och 3 droppar lila mat färgning. Rör om och lägg om ytterligare en droppe eller två färgämnen för att få en nyans av lila som du vill.
  4. Häll fudgen i den beredda pannan och släta den i ett jämnt lager. Låt det ställa vid rumstemperatur i 3 till 4 timmar, eller i kylskåp i 1 till 2 timmar.
  5. När det är klart, skär det i små 1-tums bitar.
  6. För att göra den valfria chokladmunstycket smälta chokladet i mikrovågsugnen i steg om 30 sekunder. Överför den till en plastpåse och klipp ett litet hål i hörnet. Driva en chokladvirvel över varje bit av fudge och kyl sedan fudgen för att sätta choklad helt.
  7. Förvara Lavendel Fudge i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka eller i kylskåpet i upp till två veckor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 154
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)