Söta majskakor med ost: Arepas de Choclo

Arepas är läckra majskakor som lagas på en grill. De är mycket populära i Colombia och Venezuela. Arepas är beredda med ett speciellt förkokt majsmjöl kallat masarepa. Arepas de choclo är gjorda med färsk majs förutom masarepa, vilket ger dem en sötare smak. Queso-fresco-ost (liknande jordbrukarens ost) ger en salt kontrast.

Dessa ärpasar gör en underbar frukost serveras med smör eller lite ost. För en mer hjärtlig frukost servera du dem med stekt ägg och en sida av chorizo .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera mjölken och majskärnorna i en bländare och pulsa kort tills majsen är grovmalt.
  2. Häll majs / mjölkblandningen i en kastrull och tillsätt smöret. Värm över medium värme tills mjölken bara kokar. Avlägsnas från värme och låt svalna i 2 minuter.
  3. Lägg masarepa till en stor värmebeständig skål. Vispa i smulad ost. Häll den heta mjölkblandningen långsamt i masarepa och omrör med en träsked.
  1. Fortsätt omrör blandningen tills den är cool nog att hantera, sedan knä försiktigt med händerna tills du har en jämn homogen degen.
  2. Smaka med salt till smak och knåd.
  3. Forma ispasen: Ta ca 1/4 kopp degen och forma den i en boll. Placera mellan dina palmer i en pannkaka form, utjämna sprickade kanter med fingrarna. Placera pannkaka tills den är ca 1/3 tum tjock och ca 4 tum i diameter. Upprepa med resterande deg.
  4. Smält en matsked smör i en stor stekpanna över medelstort värme. Koka ispas i satser tills guldbrun och krispig på båda sidor - ca 4 minuter per sida.
  5. Torka över ispasen med en tunn skiva bönderost medan det fortfarande är varmt, eller lägg en ost mellan två arepas. Servera varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 160
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)