Hamburgare: The Patty

Hemligheten till den perfekta burgeren

I hjärtat av varje hamburgare är patty. De flesta brukar tänka på en hamburgerpatty som nötkött. Detta är ett bra ställe att börja. När du använder nötkött för att göra hamburgare patties , var noga med att välja rätt kött. Mager köttfärs som grädde eller 7% fet kött tenderar att göra torra hamburgare. Kom ihåg att när du grillar en burgare kommer mycket av fettet att dränera, så att börja med att mager kan göra en torr burger.

Men också, kom ihåg att ju mer fett desto mer burger kommer att krympa under matlagningen. En 30% fet biff kan krympa med så mycket som 25% vilket ger dig en ganska liten patty. Leta efter något däremellan. Jag föredrar 85% magert nötkött för hamburgare. De håller sig fuktiga utan att krympa för mycket.

Du vill också få en grov grind. Finmalt kött kan bli mjukt och grumligt, vilket gör att pattiesna är svåra att arbeta med och är mer benägna att falla ihop på grillen. Detta är också anledningen till att du vill vara försiktig med vad du sätter i patty. Stora bitar av lök, vitlöksklyftor eller andra smidiga saker kan göra pattan instabila. Smaka chokladgrönsaker och gräsklipp vitlöksklyftorna. Undvik också att arbeta med köttet för mycket. Fixa det, bilda din patty och lämna den ensam.

Att flytta bort från nötkött fungerar också bra som lamm, fläsk och markkorv. Jag har funnit att marken kalkon kan vara svår att arbeta med eftersom det kan bli så mjukt.

Det bästa sättet att hantera detta är att tillsätta torrbrödsmjöl till köttet. Det kommer att suga upp överskottsvattnet och göra kattarna lättare att arbeta med. Det här är också ett bra knep om du gillar att lägga till saker som steksås eller äppelmos till köttet.

Nu medan andra kött gör en bra burger , gör blandningar av kött en fantastisk burger.

Prova att blanda 3 delar biff med 1 del korv . Eller du kan lägga till en lammsmak genom att blanda lika delar biff och lamm. Men kom ihåg när man blandar kött ihop eller bara förbereder pattiesna för grillen, ju mer du hanterar köttet desto mjukare blir det. Blanda försiktigt och så lite som nödvändigt.

När du har dina patties redo för grillen behöver du veta några saker om att grilla burgern. Om du vill ha steg-för-steg-instruktioner, har jag det på en separat sida . Börja med en mycket varm grill, så varmt som det ska gå. Få allt klart och snabbt lyft locket och lägg försiktigt pattiesna på grillen. När det råa köttet träffar det varma matlagret kommer det att hålla fast. Det kommer att gripa taket för kära liv. Om du försöker vrida det för tidigt kommer burgern att falla ifrån varandra. Hemligheten är att vända burgerna den andra den släpper ut.

Processen här är att som botten av de små kockarna kommer fettet att skapa en non-stickyta på patty och värmen från gallret kommer att koka köttet och skilja det från gallret. Vid den här tiden vill du lyfta locket igen och vända på pattiesna, helst till en oanvänd del av matlagningsristen. Nu, upprepa igen. När burgarna har släppt igen, vänd dem igen och skruva ner värmen.

Det bör bara ta ca 1 minut per sida att släppa från gallret. När du har vänt för andra gången fortsätter du att grilla i ca 2-3 minuter. Vid denna tidpunkt bör det inte finnas någon rosa kvar. Vänd en tredje gång och fortsätt tills gjort. Detta borde bara vara 2-3 minuter. Ta bort hamburgerpatty när du är klar och låt sitta i en minut eller två innan du tjänar.

Om du följer denna plan bör du få den perfekta hamburgaren. Härifrån kan du bygga på med alla fixingar .