Marken Beef Selection och förvaring

Välja rätt nötkött för ditt recept

Nötkött är tillverkade av köttstycken, till exempel stek och rosta. Förpackningsetiketterna kommer att berätta från vilken del av koen det kom: Chuck, rund eller lösgris. Dessa etiketter anger också mager-till-fettförhållandet, vilket är förhållandet mellan magert kött och fett, inte näringsinformation. Vanligen har markchuck 80 procent magert nötkött till 20 procent fett; marken runda är "85/15" och "90/10" är maldyrben.

Paket av nötkött kan också märkas som "certifierad ekologisk" eller "gräsmatad". Certifierad organisk innebär att korna hade tillgång till betesmarker, fick pesticidfri, ekologisk matning och höjdes utan antibiotika eller tillväxthormoner. Gräsmatad definieras av USDA som boskap som endast matas på gräs och foder. Detta eliminerar inte användningen av hormoner, antibiotika eller pesticider, men menar att korna var på betesmark hela tiden.

Välja rätt markkaka

När du köper nötkött, leta efter en klar cellofanförpackning och se till att det inte finns några tårar i förpackningen. Var alltid alltid säker på att kontrollera utgångsdatumet. Köttet ska vara en ljus röd körsbärsfärg med fettmarmorering jämnt blandad. Om det är brunt eller grått på utsidan betyder det att det har börjat förstöra. Oroa dig inte om att när du öppnar biffpaketet är det brunt i mitten - det beror på brist på syreutsläpp.

Bulk nötkött säljs ofta i runda chubvalsar, vakuumförpackade i en omslag som du inte kan se igenom. Med denna typ av förpackning är du ganska nöjd med marknaden, för du kan inte se köttet för att göra några visuella bedömningar. Eftersom det vanligtvis är det bästa fyndet, var uppmärksam på utgångsdatumet (och korsa fingrarna).För de flesta receptapplikationer, inklusive hamburgare , är jordchuck det bästa valet. Chuck kommer från ett ko område som är mer utövat, vilket ger den en mer robust smak. Den har tillräckligt med fett för att göra nötköttet saftigt, men inte så mycket att du är kvar med mycket lite kött när du är kokt. Om du letar efter ett smidigare kött till ett recept, välj markröret eller marken runt. Tänk bara på att ju längre du lagar det desto torrare kommer det att bero på lägre fettinnehåll.

Ground Beef Storage

Förpackat färskt nötkött bör lagras i den kallaste delen av ditt kylskåp och användas eller placeras i frysen inom två dagar.

För att frysa nötkött, ta bort det från marknaden förpackning och dela in i särskilda receptdelar (1/2 pund, 1 pund, 2 pund, etc.). Vik i plastfolie eller folie och placera i lufttät plastförslutbara påsar. Frysa tre till sex månader. För snabbmatberedning kan du bilda biffen i burgerpatties, separat med slaktpapper eller plastfolie, försegla i en zip-toppåse och placera i frysen.

Planera i förväg att tina fruset nötkött i kylskåp. Du kan också säkert avfrostas i mikrovågsugnen; Eftersom kanterna kan börja laga mat innan mitten tinas, är det bäst att ta bort bockens utsida när det mjukas.

Om du är så benägen kan du mala ditt eget nötkött med en matberedare.