Longan Fruktsaft och Smoothie

Longan frukt, även kallad "eufori frukt", växer på ett vintergröna träd och är relaterat till lyjisen. Båda är en genomskinlig vit under en något mjuk och mutterliknande exteriör. Longan har dock ett ljust brunt skal och ett centralt hård, glansigt svart frö som ser ut som ett öga. Kineserna kallar sålunda denna frukt "drakeöga".

Smaken av longan beskrivs som att vara något liknande den av löken bara sötare och mer druvliknande.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kassera det hårda yttre skalet och fröet av longan.
  2. I en mixer, gör en mjuk puré av longans.
  3. Bryt banan i mindre bitar och sätt i blandaren och häll i kokosmjölk eller vatten.
  4. Blanda tills slät. Kyl, om du föredrar, innan du serverar.

Historia

Longan frukt tros ha sitt ursprung i Kina och Indien. Under kinesisk historia har longan använts medicinskt för avkoppling och för att producera "inre värme", som anses förbättra köns- och bota hudproblem.

Det har också använts för att behandla sömnlöshet. Den vietnamesiska tror att fröet av frukten lindrar ormbett. Hela denna frukt har använts, från hud och frukt till fröet, för sådana sjukdomar som dödsfall, sömnlöshet, magproblem och minnesförlust. Frukten antas stärka milten, hjärtat, blodet och nervsystemet. Bladen av denna frukt används som en antiinflammatorisk och för att sänka feber, och frön anses vara användbara vid läkning av brännskador.

En del preliminär forskning har gjorts på extrakt av torkade longanfrön och deras effekter på enzymer som används av cancerceller för att invadera tjocktarmen. Denna mycket grundläggande forskning har potential att leda till nya terapeutiska medel.

Näringsfördelar

Longan är rik på vitamin C och ger en liten mängd riboflavin (vitamin B2). Det har en mängd olika fytonäringsämnen, fiber, protein och sockerarter. Longan frukt är också låg i kalorier. Det har små mängder mineraler, inklusive kalium.