Blåbärbröd

Detta lätta, fuktiga blåbärbröd är ett utmärkt sätt att njuta av färska blåbär. Brödet kan också göras med frusna blåbär.

Servera denna fuktiga blåbärlök skivad med en smaksatt fläskostspridning eller smör. Prova detta snabba kanelsmör eller apelsinsmör.

Se även
Lätt Fresh Blueberry Crumb Cake

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Fett och mjöl en 9-vid-5-vid-3-tums brödspanna; avsätta.
  3. I en medium skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver, salt och natron rör om med en visp eller sked för att blanda noggrant. Gör en brunn i mitten och lägg åt sidan.
  4. I en annan skål, vispa ägget med mjölk, vegetabilisk olja och vanilj extrakt; lägg till brunnen i torra ingredienser. Rör om tills smeten är fuktig.
  1. Vik i citronskal, blåbär och hackad pekannötter. Sked i tillagad lökpanel. Baksida i den förvärmda ugnen i 60 till 75 minuter, eller tills en trä tandpetare kommer ut ren när den sätts in i mitten av brödet.
  2. Kall blåbärbrödet i pannan på ett ställ. För ännu mer smak, sätta in brödet i plastfolie eller folie och förvara i kylskåp över natten.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 306
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 620 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)