Glutenfritt Tyska Chokladkaka Recept

Om du letar efter en glutenfri efterrätt eller ett glutenfritt och vetefritt tårtrecept som passar dem med vete-känslighet eller celiacs, prova den här för en tysk chokladkaka som använder rismjöl.

Detta är ett bra recept, oavsett vilken allergi du råkar ha. Faktum är att jag nyligen fått ett mail från en läsare som också är allergisk mot majs och känslig för vete. Hon försökte detta recept med potatisstärkelse i stället för majsstärkelsen och sa att det visade sig perfekt!

Detta glutenfria och vetefria tyska chokladkaka recept är med tillstånd av Ener-G Foods.

Du hittar mycket mer glutenfria efterrätter, inklusive glutenfria kakor, kakor och brownies här.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först, i en liten kastrull, värm 1/2 kopps vatten tills du kokar. Tillsätt 4 uns choklad och låt smälta, omrör ofta, i vattnet, låt sedan blandningen svalna.

Därefter, i en liten blandningsskål, slå ihop bara äggvita tills de är mycket skumma. Tillsätt 1/2 kopp sockret och slå blandningen ihop tills äggblandningen är styv men inte torr. Avsätta.

Använd en separat stor blandningsskål, smör ihop smöret eller margarinen med de återstående 1 1/2 koppar socker och tillsätt vaniljan.

Slå blandningen ihop tills den är fluffig. Lägg sedan i äggulorna och slå ihop bra, blanda sedan i choklad, blanda för att kombinera bra.

I en annan separat liten skål siktar du rismjölet med majsstärkelse, bakpulver, läsk och salt. Lägg det här lite i taget till chokladblandningen, alternerande mellan att tillsätta lite mjölblandning med tillsats av en bit av kärnmjölken, slå allt ihop bra efter varje tillsättning tills det är smidigt. Och slutligen, när kärnmjölk och mjöl är väl inbyggda, vik i den slagna äggvita och sockerblandningen.

Häll i tre 8-tums eller 9-tums lagerpannor kantade på botten med papper.

Baka vid 350 grader F., ca 30 minuter eller tills gjort. Häftigt. Endast frostappar.

Det här tyska chokladkaka receptet är glutenfritt och vetefrit.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 419
Totalt fett 16 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 328 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)