Grundläggande Fransk Toast

Detta är en läcker, grundläggande fransk toastrecept gjord med ägg, mjölk och bröd. Servera denna populära frukosträtt med smör och lönnsirap. Se tips och varianter för några ytterligare ingrediensidéer och tilläggsförslag.

Visste du att du kan frysa franska toast? Gör stora partier och frysa skivor kokta och kylda franska toast i små matförvaringspåsar för enkel frukost under hela veckan. Bara värm upp i stekpannan eller pop de frysta skivorna i brödrosten.

För en rikare fransk toast, använd tjocka skivor brioche bröd eller challah, tillsammans med helmjölk, ljuskräm eller halv och en halv . Eller gör en fransk toast efterrätt med starka skivor pundskaka !

Franska Toast Tips och Variationer

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bryt ägget i en bred, ytlig skål eller pajplatta och slå dem lätt med en gaffel eller visp.

  2. Rör sockret, saltet och mjölken i de slagna äggen.

  3. Coat en stekpanna eller griddle med ett tunt skikt smör, förkortning eller olja. Placera den över medium låg värme.
  4. Placera brödskivorna, en i taget, i skålen eller plattan. Låt brödet suga upp äggblandningen i några sekunder och vrid försiktigt till kavajen på andra sidan. Belägga bara så många skivor som du kommer att laga mat på en gång.
  1. Överför de äggbelagda brödskivorna till den heta skalan eller grillen. Värm långsamt tills botten är gyllenbrun. Vänd och brun den andra sidan.
  2. Servera fransk toast varm med smör och sirap. Se tips och tips nedan för betjäning.
  3. Lägg till bacon eller korv och frukt eller bär för en stor frukost.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 211
Totalt fett 11 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 244 mg
Natrium 262 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)