Brysselkål Dill-sallad

Inspirerad av en sallad beställde jag på en lokal plats för att dela med kollegor men slutade uppsluka mer eller mindre av mig själv, denna rakade brusselspiralsalat är lite borta från den gemensamma vägen. Dill är vanligtvis förknippad med vår och tidig sommar matlagning, så att se det matchade på menyn i höst med en sådan klassiskt höstlig grönsak toppade mitt intresse. Jag blev belönad med en skål med söt ömdylling som upplyste den skarpa krossen av rakade brusselspirer , alla toppade med krispiga bitar av finhackade rostade mandlar. Hemma experimenterade jag med att tillsätta saltig åldrig pecorino till blandningen.

Endera eller båda mandlarna och ostbeteendet, men inget slår helt och hållet nötterna på toppen av denna nya skapelse, och sedan lägger osten en bra slag på umami. Om du använder bara mandlar, se till att de är saltade, eftersom det saltiga elementet är absolut nyckeln till att sätta denna sallad till sitt fulla jag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim av stamändarna från brusselspirorna. Ta bort de mörkare yttre löven (kassera dem, om du måste, men jag sparar dem alltid för rätter som en varm salladssauté ).
  2. Använd en köksmandolin eller en skarp kniv och en stadig hand för att skära brusselspirorna i längden så tätt som möjligt. Ställ dem åt sidan.
  3. Skala och hakla i sjalotten och lägg den i en stor skål (tillräckligt stor för att hålla och kasta brusselspirorna när förbandet är gjort!).
  1. Rör i oljan, vinägerna och sockret. Doppa i en rakad brusselspir och smaka. Justera ättika för mer syra eller socker för att få mer söt smak. Kom ihåg att du kommer att lägga saltet i slutet med mandel och / eller ost.
  2. Tillsätt de rakade brusselspirorna och dillan och kasta för att kombinera. Du vill ha allt jämnt belagt med dressingen. Dela mellan 4 till 6 salladsplattor eller skålar, om du vill, eller lämna i en stor serveringsskål.
  3. Skaka noggrant mandlarna och / eller smör gärna osten. Strö över en och / eller den andra över varje servering.

Medan denna sallad definitivt är bäst precis efter att ha gjorts, är rester inte något att nysa på. Håll dig täckt och kyld i upp till 2 dagar för en mindre fantastisk men lika god behandling.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 123
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)