Rödbetor, pumpa frön och cheddar brunch bröd recept

Detta är en verkligt härlig brunchbröd gjord med en läcker säsongsbetonad rödbeta, en generös hjälp av mogna cheddarost och pumpafrön. Brödet är härligt, som bara ätas och sprids med ett gott lager saltt smör, eller skiv lite mer smidigt för att använda för smörgåsar. Brödet är perfekt för picknick, lunchlådor och för hjärtliga smörgåsar också.

Om du vill ha ett mer köttigt bröd, steka sedan av lite strimlad bacon tills den är krispig, låt svalna och smälta sedan i brödet samtidigt som osten.

Brödet använder kokta rödbetor och jag föreslår att du rostar fräsch, säsongbetor, men du kan också köpa färdigbättad rödbetor, båda är naturligtvis lika bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda vattnet, jästen och sockret i en burk. Ställ in denna åt sidan för att tillåta jäst att aktivera tills det finns ett lager skum på ytan, bör ta cirka 10 minuter.
  2. Blanda mjöl, salt, torkad salvia och olivolja i en matblandare eller en stor rymlig skål. Gör en brunn i mitten av blandningen, häll i skummande jästblandning och rödbetorpuré, sedan knäda med antingen en degkrok eller en matblandare i 5 minuter eller med hand i ca 10 eller så tills du har en jämn, lätt deg.
  1. Täck skålen med en ren teduk och lägg åt sidan från utkast och låt den stiga tills degen har fördubblats i storlek - det tar ungefär en timme. Försök inte tvinga deg att stiga genom att placera den på ett varmt ställe, ju längre du tillåter att den stiger naturligt desto bättre blir det.
  2. Vrid degen på en mjölad arbetsyta och rulla in i en stor rektangel. Stänk pumpa frön och ost över ytan och rulla upp i en loggform, undviker ändarna under. Överför brödet på en bakplåt och lägg den på en sida täckt med en tygduk i tjugo minuter för att stiga för andra gången. Medan brödet stiger, förvärmas ugnen till 220 C eller Gasmark 7.
  3. När du har stigit för en andra gång, laga du i den förvärmda, heta ugnen i cirka 25 minuter. Brödet är gjort när det låter lite ihåligt när det trycks på botten. Brödet serveras bäst medan det fortfarande är varmt skuren i tjocka skivor med mycket smör och kanske en kopp te.

Baserat på ett recept från Love Beetroot.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 236
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 689 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)