Spicy rostad blomkål

Några kryddor (okej, ett rättvist antal kryddor!) Och bara lite socker vrider ett blomkåls huvud i en karamelliserad, kryddig guldbehandla. Servera detta som en sidovägg eller helt enkelt som en fantastisk aptitretare - kryddan är underbar tillsammans med dryckerna. Det är också ett härligt tillskott till en blandning av rostade grönsaker som en del av en stor fest, buffé eller potluck erbjudande.

Varför så många kryddor? Den heta paprika lägger till värme (självklart), men också en djup jordnäring. Söta paprika pålar på den jordnärmen utan mycket mer värme. Cayenne ger en skarpare värme för dem som gillar det, gurkmeja bringar sin briljanta guldfärg och rik smak och kanel ger en känsla en varm sötma. Om du bara har söt eller vanlig paprika, kanske du vill använda den i stället för den heta paprikan och sedan lägga till en touch mer cayenne, om du gillar kryddiga saker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 450F. När ugnen värmer, skär ut kärnan av blomkålen. Skär blomkålflororna i bitar av bitar. Instinkt kan ha skurit av ökande mängder av stammen för att få mindre blomster, men skär upp och in i stammen för att dela upp floretterna längre, mer eleganta versioner är lika lätt och mindre slöseri. Du kan kasta kärnan, eller skära den i stavar eller små kakor med stor storlek och koka upp dem med floretterna.
  1. Smörj smöret i en medelpotte över medelvärme. Ta av värmen och blanda i sockret, salt, peppar, varm paprika, söt paprika, cayenne (om du använder), gurkmeja och kanel. Rör om tills sockret löser sig helt. Tillsätt alla skivblomkål och kasta för att belägga blomkålen så jämnt som möjligt med det kryddiga smöret. Varnas: Detta kommer att ta en hel del kasta.
  2. Lägg blomkålstyckena i ett enda lager i en stekpanna eller på ett bakplåt. Ju mindre de berör, desto bättre, men du behöver inte vara noga med det. Koka dem i ugnen tills det är brunat, sizzling och ömt med krispiga bitar som bildas på kanterna-minen tog cirka 25 minuter, men alla ugnar och pannor är olika. Blomkålen betyder mer än klockan.

Servera den rostade blomkålen varm eller åtminstone varm. Blomkålen är utsökt allt på egen hand, men om du vill lägga till ett annat element gör vanlig yoghurt ett ganska gott dopp eller en sak att dysa på detta. Jazz upp det genom att blanda en klyft av malet vitlök och en bit malt kummin eller några malet mintblad i yoghurten för världens enklaste sås.

* Gurkmejan används främst för att lägga till sin underbara ljusa gyllene färg, men den har också en härlig jordgubbar. Om du inte råkar ha någon hand, kommer denna maträtt fortfarande att vara helt utsökt, om du inte är snyggare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 91
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 237 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)